Citiraj:
Autor Garro
Prije 8 godina kupio Electroluxovu 2 plin + 2 indukcija ploču. Problema nikakvih, jedino što vidim je da se indukcija koristi puuuuno više od plina.
Još kad se sjetim da me majstor koji mi je uređivao stan pokušavao nagovoriti da uzmem 4xplin i čudom se čudio da idem na “struju”. To što ne razlikuje struju od prije 50 godina, staklokeramiku i indukciju...
Da se razumijemo, plin -mislim- da je jeftiniji, lakše se dozira i radi na svemu što liči na lonac i tavu. Ali džaba sve kad mu treba nekoliko puta dulje da zagrije, ostavlja žute masne tragove po kuhinji i ručke lonca su usijane. Tako da moj glas ide za indukciju.
|
Zanimljivo mi je čitati različite razloge zbog kojih želite jedno ili drugo

Ovo s ručkama mi je također super, dugačke ručke na loncima su mi mlake na dodir, dok se one kraće na velikim loncima zagriju, ali samo kod kuhanja po sat i pol ili dva, dok plin u kratkom roku agresivno zagrije sve na loncu, zatim ostane dosta fleka i na samom posuđu s vanjske strane jer čim nešto poprska ili malo iscuri, plin to dodatno zapeče pa požuti i teže se pere i usput manje kvalitetne tave (ne mislim na one za 20 kn već na one jeftinije od 200 kn) plin s vremenom izdeformira i htio/ne htio moraš ih baciti jer više ne stoje ravno na plinskom kuhalu i klimaju se.