Imam pitanje u vezi indukcijskih ploča pošto je pala odluka na taj oblik kuhanja. Dosta sa istraživao o njima i razlog zašto sam se odlučio nabaviti jednu je brzina kuhanja i lakoća čišćenja. E sad, vidio sam i hrpu problema od toga da s nekima ljudi imaju problema kada stavljaju male posudice za kuhanje kave ili čaja, pa ih ne prepoznaju, pa su im druge bučne zbog ventilatora, pa treće imaju vrlo glasan zvuk tipki kada se pritišću.......
Ono za što sam ja zapeo je ova sa flexi zonama i skoro da sam je i kupio dok nisam naišao na jedan youtube review i vidio da ovo uopće nisu flexi zone kakvima se reklamiraju. Velika posuda puna vode koja prekriva dvije zone je imala točno dva vodena kruga koja su stvarala mjehuriće i vidjelo se jasno da su to odvojene zone. Ja sam smatrao da su ove zone kompletno neovisne na to gdje se stavi posuda i da se može staviti i u sredinu. Ovo su potvrdili i korisnici koji vele da kad se stavljaju male posude da treba točno naciljati gornju ili donju poziciju. Isto tako manje lončiće im ne prepoznaje.
Kakva su vaša iskustva s indukcijama, prepoznavanjem malih posudica/lončića za kavu ili čaj, korištenjem flexi zona isl? Ne bih se htio zeznuti jer ova dolje po specifikacijama izgleda odlično, a ispala bi teški promašaj. Imate li kakve preporuke do 3000 kn? Meni je potrebna samo jedna spojena flexi zona na kojoj će biti u potpunosti neovisno gdje će biti lonac, dok na drugoj strani mogu biti odvojena 2 mjesta za kuhanje i važno mi je da se prepoznaju i mali lončići za kuhanje od npr 8 cm ako je to moguće. Da li su se možda i neke marke pokazale boljima od drugih jer bosch je bezobrazno skuplji za ono što nudi, a sudeći prema korisnicima dosta se i kvare modeli koje sam gledao.
https://www.sancta-domenica.hr/ploca...cm-928-ba.html