12.09.2020., 12:20
|
|
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Autor Odinarius
Imam sličan proc i pratim situaciju. Trenutna je situacija da s mojom grafom (praktički ista tvoja po performansama) nema bottlenecka, ali to je maksimum. Kod bottlenecka je stvar da se ne pojavljuje u svakoj igri. Po Hardware unboxed i Gamers Nexus videima oko 50% igara neće imati bottleneck, 50% hoće, i u budućnosti će biti gore. Znači nije da nema skroz smisla i da neće funkcionirati, hoće i u dosta naslova poboljšanja će biti, ali dugoročno je jedan dio tog novca bačen. Ja sam odlučio čekati upgrade cijele konfe jer je balansirana. Iako love trenutno imam i svrbi me upgradetitis, pošto mi gotovo sve što sam pokrenuo radi na 1080/60 na ultra, odlučio sam čekati generaciju iza, kad dođe ddr5. Jer ako uzmem zadnju generaciju ddr4, onda gubim upgrade path u budućnosti.
A da mi se mijenja matična koju sam kupio 2013 (!), jedva čekam, ali osim ega nema smisla za ovaj monitor i rezoluciju. Radije ću izraubati ovo do kraja, a lovu čuvati ako nešto slučajno odapne, to je isto realna opcija s ovako starim komponentama .
|
Ma kod mene je situacija drugačija iz aspekta da štedim za druge stvari. Planiram kupit stan, tak da za komp uložim onda kad se nađe, a to je posljednjih godina rijetko 😅 Ova aktualna konfa me jako dobro služi, pa nisam imao ni potrebe uložit. Jedini upgrade koji sam napravio bila je grafa, koju sam dobio.
Ali nastavi li se ovaj trend cjenovno prihvatljivih grafičkih kartica dobrih performansi, možda uložim u novu konfu u dogledno vrijeme.
|
|
|