Citiraj:
Autor Odinarius
Imam sličan proc i pratim situaciju. Trenutna je situacija da s mojom grafom (praktički ista tvoja po performansama) nema bottlenecka, ali to je maksimum. Kod bottlenecka je stvar da se ne pojavljuje u svakoj igri. Po Hardware unboxed i Gamers Nexus videima oko 50% igara neće imati bottleneck, 50% hoće, i u budućnosti će biti gore. Znači nije da nema skroz smisla i da neće funkcionirati, hoće i u dosta naslova poboljšanja će biti, ali dugoročno je jedan dio tog novca bačen. Ja sam odlučio čekati upgrade cijele konfe jer je balansirana. Iako love trenutno imam i svrbi me upgradetitis, pošto mi gotovo sve što sam pokrenuo radi na 1080/60 na ultra, odlučio sam čekati generaciju iza, kad dođe ddr5. Jer ako uzmem zadnju generaciju ddr4, onda gubim upgrade path u budućnosti.
A da mi se mijenja matična koju sam kupio 2013 (!), jedva čekam, ali osim ega nema smisla za ovaj monitor i rezoluciju. Radije ću izraubati ovo do kraja, a lovu čuvati ako nešto slučajno odapne, to je isto realna opcija s ovako starim komponentama .
|
Mislim da si u zabludi kolega. Imao sam ( još imam ko backup 4670k koji nema threadove kao i7 ali nije neka razlika u igrama a bio je poprilično i stabili oc-an) uglavnom prelazak na ovo što sad imam je otkrio da je bilo uskog grla u apsolutno svemu. Svemu. A imam 1080 obićnu što je skoro ista stvar ko 1070ti. Igre rade drastično bolje.