View Single Post
Staro 11.09.2020., 15:49   #1093
guerra
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2019
Citiraj:
Autor Gigi1 Pregled postova
Uskoro ce rivjui pa bumo vidli...kladim se da je samsung 8nm vec u startu nasviran, base clock je cca 1.4GHz, boost 1.71GHz

Za postizanje boosta i/ili oc ce koštati mnogo W, još kad se uzme u obzir da 7700K nije gladan kao 10900k, 500+W ukupne potrošnje sa aib modelima je praktički zagarantirano, jedino što vjv. nece testirati sa intelom jer nema pcie4.0(sad sam se toga sjetio), no svejedno 500W ce prebaciti.
Do sada je Nvidia bila drasticno bolja u efikasnosti cak i protiv manjih proizvodnih procesa od konkurencije tak da cisto sumnjam da ce nakon OC-a (koji je ionako limitiran) efikasnost biti u rangu Vege i sl.

Da ovo za PCI 4.0 je Stevo iz HU najavio da ce testirati sa ryzenima, ne samo zbog PCI 4.0 vec zbog toga sto je ryzen puno popularniji od Intela u zadnje vrijeme.

Prema testovima koje je napravio PCI 3.0 vs PCI 4.0 cini mi se da je pogrijesio, jos vise iz razloga sto se sad Intel odlijepiti i na 1440p ultra postavkama, pogotovo kad se jos upali DLSS.

Neke igre je rekao testirati na oba sistema da vidi kakve su razlike ma da nije ni to neka sreca. Vjerujem da drugi Stevo nece napraviti istu gresku pa da cemo moci vidjeti kolko Ampere uistinu moze potegnuti
guerra je offline   Reply With Quote