View Single Post
Staro 10.09.2020., 22:16   #2588
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
čisto da kolegi gore skratim muke prije nego se baci u te vode.
zabatali priču nas-htpc crossover s tim hardverom.

4k transcode nećeš radit ni s čim, a ne sa tim fx-om. ili ćeš 4k playat na samoj mašini, ili nećeš nigdje. ako ti tv podržava direct play , onda ti htpc - nije potreban.

ako ćeš na tom komadu hardvera imat nas - zašto majketi? nas guraš na hardver koji ILI ne troši puno struje ILI ne plaćaš struju pa ti je svejedno. a ne na mašini koja u idle-u guta 50W. zaboli me ali ono, troši više nego frižider.

htpc + kodi je imho sranje, ako želiš imat kakav takav user experience. koristit miša za upravljanje kodijem je užas (čim ga takneš, dikne se OSD i moraš uzet miša i kliknut nekamo da se osd makne. obzirom da će se miš vjerojatno muvat po kauču, to nije opcija. tastaturom upravljat htpc-om je još gore.).

nabavi si neki android box sa aliexpressa koji guta h265 (na 4k zaboravi) i low power nas za file server. za one filmove koji su prezahtjevni, spoji si laptop hdmi-jem na tv i tako pogledaj film. imaš sad i relativno jeftinijih satelit+dvbt+iptv+kodi boxeva, ali nemam iskustva s njima.

kod mene je kombinacija svega:
low power intel N cpu matična za nas (+6 diskova, troši oko 10-20W ovisno o broju diskova koji se u tom trenutku vrte, idle bez diskova je 7W !) , core i3 mašina za plex (uglavnom ugašena jer mi android box nativno vrti sve šta mu dam) i najsmrdljiviji kineski android box sa libreelec-om kojim upravljam preko hdmi cec-a sa daljincem od tv-a.

i hdmi kabel na laptop za stvari koje su prezahtjevne za android box.
jp_rv je offline   Reply With Quote