Dnas skuzio da jedna kolegica iz drugog ureda ima 27" sa 1440p, pa se malo poigrao sa njezinim monitorom, uglavnom shvatio da ce biti ok, tj nece biti presitno.
Uzeo P2720DC, doplatio tih par sto kn za taj famozni usb-C. Uglavnom monitor je vrlo solidan, slika out of box vise nego korektna. Sve u skladu sa očekivanjima preko reviewa.
Mali pain in thh ass nastaje sa famoznim usb-c, kako sam se vise fokusirao na tu rezoluciju, nisam bas detaljno izguglao kako to funkcionira. Uglavnom ja sam si zamislio da kad sve pospajam da ce mi taj usb-C ostati free i da u njega onda mogu spojit (i punit) moderan laptop, ili da bar mogu punit telefon, spojiti wireless punjac, etc.
Inace monitor spajam preko dp-a, no međutim da jedan jedini USB-c je i ulaz i izlaz, znači jedan port. Problem nastaje sto zelim imati funkcionaln 2xusb3 porta sa strane i mislio sam da za njih ima poseban usb3 ulaz, kao i svaki (normalni) monitor do sad, provučem znjoru do monitora i bok, imam usb 3 na monitoru, a usb-c mi ostane slobodan za spajanje (i punjenje) laptopa ili sta vec zelim.
No međutim nije tako

Da bi bi usb2 i usb3 portovi bili funkcionalni, moram ustekat žnjoru u usb-c na monitoru, (srecom imam usb3 u obliku usb-c izlaza ma matičnoj) i onda kad zelim pristekat laptop, odspojit usb i utekat laptop. Really Dell?
Eventualno mi mogao isa staviti razdjelnik tipa
ovog i onda dovuci usb3 sa kompa i nadat se da ce ovaj usb-c na razdjelniku biti funkcionalaln kao ovaj na monitoru (punjenje 65w+video ulaz)
Tuzno je sto samo najskuplji monitori (tipa UP2720Q, 10k kn)imaju valjda sve konekcije slozene logično i da nista ne fali.