View Single Post
Staro 09.09.2020., 17:54   #93
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 3,143
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Sve ovisi što ti je cilj, ako ti je cilj cijeli život raditi na istoj poziciji za X novaca i to te zadovoljava i to je u redu. Sve ovisi o afinitetima.

ali gledao sam na to kao stepenicu za dalje.





ne, naravno, ali u trenutnom svijetu kada mi je (kratkoročna nadam se) kreda na vratu, ne kanim davati otkaz, tim više šta nigdje u krugu od 20km nemam ništa slično (ne od branše - toga nema. nego ta razina sigurnosti/plaće/benefita).

problem kod nas je šta ne postoji "stepenica dalje". to bi bio nekakav pravi sys admin, ali kod nas takve pozicije nema, jer imamo taj dio outsorcan. kamoli sreće da vratimo to inhouse, jer bi došlo i neko obrazovanje i (ne nužno odmah) i veća plaća.
kad stavim sebe u paralelu sa ostalima iz moje generacije, neki su postigli čudesa (nekolicina tek, ali vani ofc, nizozemske, belgije, austrije- gdje rade za moju plaću ali sa EUR valutom a ne HRK) i ogromna većina onih koji rade ili sezonski, ili su "stalni sezonci" , ili imaju stalni posao u turizmu (u hotelima, agencijama, kafićima... taj đir) i u IT-ju nas je svega nekoliko.
jp_rv je offline   Reply With Quote