View Single Post
Staro 09.09.2020., 11:41   #3730
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Dobar je - kupi, prije nego se predomisliš. Imaš još i Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 model za te nofce, pa čisto, ako hoćeš provjeriti.

Nisam te poslusao i sad sam u problemu

Otisao jucer do frenda koji ima 27" sa 1440p i super je to, ali se to meni ovako na prvu cini dosta presitno na toj rezoluciji, tim vise je na svom stolu prakticiram polozaj koj je relativno daleko od monitora, tako da bi mogao imati problema sa npr tabovima u firefoxu

Druga stvar koja radi očitu razliku je cijena, Dell P2720DC 1440P

je oko 2700 kn, a isti takav monitor u 1080P (P2719HC 1080) je 1700 kn, razlika ravno 1000 kn.

Ono sto ne bih volio da dam 2700 kn i onda na kraju cijele windwse moram drzati na size 150% kako bi sve normalno vidio, i tako opet imam radnu povrsinu kao na 1080P monitoru.

Sa druge strane 27" sa 1080 imam poprilično rijedak ppi, dosta rijeđi od trenutnog monitora 24" 16:10 1920*1200, pa je to onda ipak jedan korak unatrag.

Sto se tiče samo veličine radne povrsine, iskreno nije da imam potrebe za ne znam kakvom velikom radnom povrsinom (tj da radim ista smisleno u 3-4 prozora istovremeno)

Idealno bi bilo kada bi imao dva monitora jedan poraj drugog, ali nekako mi se cini da je to danas tesko ili gotovo nemoguce (da ih neka trgovina ima izlozeno oba jedan kraj drugog)

Znak koji su pros+cons obe varijante, ali opet, nisam pametan.

Jel netko imao sličnu dvojbi i kako ju je rijesio, te kako je na kraju zadovoljan odabirom?

Unaprijed puno hvala

srale7 je offline   Reply With Quote