View Single Post
Staro 09.09.2020., 08:57   #83
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor Dalthor Pregled postova
ja sam friško postao sistemac (2 mjeseca), i totalno slučajno me put odveo u taj smjer.
9 godina sam radio u skroz drugoj branši gdje sam došao do voditelja teh. odjela i solidnu plaću, auto, lap mob itd... ali i kako kažete 24/7/365, i praktički sam eksplodirao i dao otkaz(djelomično i jer sam dobio dijete) i otišao raditi kao serviser PC-a za duplo manju plaću prije 3 godine.
sad mi se nedavno pružila prilika postati sistemac za nešto veću plaću i mogu reći da sam sretan što kod mene u firmi fakat nije stresna situacija, svi koji su u odjelu su do sistemaštva došli preko nižih poslova kao i ja (šef je krenuo kao dostavljač) te su otvoreni kao knjiga iz koje mogu učiti.
posao je uglavnom 8-16h, osim kad su neke integracije koje se moraju van radnog vremena obaviti.
iskreno koliko čujem od ljudi u drugim firmama na istom poslu, nema tih para za koje bih prešao u drugu firmu s više stresa i 24/7 posao.
nasumicno pogadjam da je to jos firma ispod 10-15 zaposlenika ?

nekako sam imao iskustva dok god firma ima ispod 25-30 zaposlenika (sto racunovodstvo i drugi odjeli, sa malim IT odjelom) atmosfera na poslu bude super, cim ode iznad toga gubi se obiteljski filing u firmi (odjelu) i vecinom sve ode u k**** nakon nekog vremena jer management izgubi vezu sa svim radnicima.

po meni drzi taj posao, dok god ne budes osjecao da vise ne mozes napredovati. u nasem tipu posla, kad pocnes stagnirati ne mozes biti vise kvalitetan sistemac vec samo katica za sve koja odradjuje samo ono sta mora.