View Single Post
Staro 09.09.2020., 07:55   #2140
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Meni nikako nije jasno kako neki artikli u Edigitala mogu biti od 50% do 100+%! jeftiniji nego u prvom shopu u hrvatskoj, a kamo li "poznatijem" shopu. Ok razumjem nek marzu uzme dobavljac, nek marzu uzme prodavac, al to isto i edigital radi, neka nemaju nikakvih troskova na reklamacije jer ih zaboli neka stvar za reklamaciju, pdv je u HU veci nego u nas, tako da nije ni to, stvarno mi nije jasno jel nas dobavljaci/prodavači bas toliko deru, da uzimaju marze od 50-100+%?
Banalni primjer mikrovalna koju sad gledam MO20A3X u Emmezete(tamo sam je isao mjerit) je 750kn u edigitala je 450kn. 66% marze na edigitalovu cijenu.
Isto tako sam kupio indukcijsku plocu EIT61443B za 1800 kn a u emezete je bila 3500 kn kad sam kupovao. To je 95% a i edigital zivi od neceg valjda
Stvarno mi nije jasno jel to sve samo marza il sta? kako oni mogu prodavati proizvode tako jeftino?
Nisam u branši pa više pogađam nego što imam iskustva, ali pretpostavljam da većina trgovaca u RH kupuje iste od ovlaštenog distributera i uglavnom ih nema na svom skladištu, ili ako ima, ima nekoliko komada. To znači da kupuju po redovnim cijenama, osim ako je aktivna neka akcija kod distributera.

ED možda ne kupuje od ovlaštenog distributera nego kupi veću količinu na skladište kada je akcija, ili kupuje na rasprodajama kada se mijenja model, viškove zaliha, kupuje zalihe propalih tvrtki, ili nešto slično, pa onda ima i nižu cijenu od ostalih, ali artikl ima dostupan dok ne proda zalihu i to je to.
Libertus je offline   Reply With Quote