Nick7, tih 480KN (u većini slučajeva koliko sam čitao to je 240KN, vajda si ti sretne ruke ili je to tako u tvome kraju) je inkasatorova nagrada. Vezano za to sam čitao razna iskustva, od toga da su ljudi počeli plaćati pretplatu i tu nagradu ne platili te nakon toga nisu imali problema do toga da su sve kompletno ignorirali od kojih bi neki završili na sudu.
Moj trenutni pristup je ovo drugo, budemo vidjeli gdje ćemo doć. Ispratio sam bio slučaj jednog, čini mi se, osječanina koji je bio na sudu zbog toga što je inkasator krivotvorio njegov potpis. Nakon nekoliko godina sudovanja je dobio spor. Čini mi se da jako puno ovisi o inkasatoru i o tome koliko je bezobrazan.
Ovo što se tiče da bez sudskog naloga ne smiješ otkloniti nekoga iz svog privatnog posjeda u banana republici bi mogla biti i istina. Naravno to implicira da taj netko mora ostati mjesecima na tvome posjedu da se uvjeti za dobivanje sudskog naloga ispune pa ne znam kako to funkcionira u praksi. Vjerujem da pandur želi da se osjećaš što bespomoćnije. Za ovakve primjene jedan frend ima sjekiru zamotanu u najlon pored ulaznih vrata. Ali o tome nekom drugom prilikom
Morpheous, samo je pitanje toga što ti je prihvatljivo. Možeš li se pomiriti s time da podržavaš bogohulno leglo smradova koje čak i u ovoj naš državi zaudara da idu suze na oči? Ako da, onda nastavi plaćati. Jednom kada prebaciš ne možeš natrag, vjeruj mi. Što se tiče financija, ja sam sada u plusu 3000kn cca, dakle dio toga ili sve ili više mogu potrošiti na sudovanje. A za taj novac ću dobiti dobro iskustvo toga kako stvari funkcioniraju na sudu. I prva stvar koju ću napraviti potom je momentalno odjaviti prijamnik.