Citiraj:
Autor Pupo
Štokolmski sindrom  Neka, poslodavac voli takve 
|
Yup ... ali i Švedi dođu sebi pa čak i u državnoj / javnoj upravi ... nakon 13 godina, ne mogu reći da mi je bilo loše, svih 13 godina, prvih 6 je bilo OK, a onda je uslijedio niz ono dna, dna, ravnatelja postavljenih političkih do zadnjeg kojem je IQ manji od broja cipela, a pohlepu ni crna zemlja neće moći pokriti. Došao sebi i rekao idem hebo sve što sam napravio zadnjih 13 godina to nitko ne cijeni i ne poštuje ... dosta mi je slaganja i osmišljavanja kako će sustav raditi na teritoriju cijele RH sa minimalnim sredstvima jer auti, službena putovanja,školovanje tajnica od srednje do doktorata (14% bonus na plaću) i pijanke su važnije od sveg drugog, ... jednostavno potrošilo se svo domoljublje i vjerovanje u bolje sutra ... rekao odoh u privatne vode, znam, dokazao sam, već sam i bio i idem ...
Kad ono zvoni telefon, državni tajnik ... halo kako to misliš ideš ? Pa ti si zadnja živuća osoba koja zna kako sve funkcionira i koja zna sve passove i koja je postavila većinu sustava na noge i zna gdje je što i kako radi što. Ne može na razgovor do mene, odmah.
Eto ponovo patim od Štokolmskog sindorma, priča je bila prelaziš k meni i ne mrdaš dok sam ja tu i ideš na EU, odnosno za ne upućene 30%+ na plaću. Čovjek jednostavno ne vjeruje da je to priča iz RH ali eto, Šveđanin sa sindromom u poznim 40tima se okuražio otići sa državnih jasli kad eto ne daju ... ima još ljudi koji znaju da je negdje netko nešto napravio i ostavio trag u sustavu.
Uglavnom, ako znaš i vjeruješ u sebe i fakat si neki quraz napravio i radio u životu (kako ovo zvuči otrcano, ko kakva reklama za Erste

) šta te boli kiki, svijet je velik idi i BUDI ljude. Ako si radio godinama i nešto napravio onda je to netko i vidio, pa čak i u ovoj nakaradi od državnog aparata u RH. A ozbiljan privatnik to zna, ali većina je škrta ili ti optimizira poslovanje i ako se ne buniš neće te promaknut, pomaknuti i povećati plaću ukoliko to ne dokažeš ili pokažeš. Želi najviše za najmanje, kao i veliki broj ljudi na svijetu
PS, nije sve bajno. I dalje je sranje, bedaci su prisutni svuda oko nas i jednaki su na svim razinama ali ih trpim sada za 30% veću plaću. Ponedjeljak - petak 08:00 - 16:00 (dobro, malo sam i dalje glup pere me ono glupo domoljublje i vjerovanje u bolje sutra pa znam i dulje ostat i pisat projekte i funkcionalne specifikacije subotom i nedjeljom, ali to radim iz gušta, a ne zato jer moram), platili bi me više u u nekoj privatnoj firmi ali bi očekivali 24/7/365, ovdje ja to odlučujem i to isto ima neku cijenu koju smatram da novci ne mogu nadoknaditi, život je resurs koji ne možeš kupiti, kada prođe, prođe ...
Ako misliš ostati u RH, a da si mlad, nadobudan i pun sebe, a iza sebe trenutno nemaš ništa, nikakav rezultat niti kakvu Josipu Rimac, šuti i radi ili idi van. Dokaži se i to jasno i glasno kaži, da to sam ja napravio ... U ITu sam od 90tih, zlatna vremena su prošla za prosječne bez zaleđa, ako nisi top sa specifičnim znanjima i još k tome bez rezultata ili pozadine nema onda zaboravi priče želim, auto, mobitel, notebook, 35+ dana godišnjeg, tajnica, i 20k kn startno ... jednostavno puno nas je, a tržište je sve manje i manje, kako je netko napisao sustavi su sve bolji i bolji. Stariji se sjećaju jednostavnih i trivijalnih radnji od banalnih instaliranja OSa. Win 3.11 ili 95Pan ili Me se reinstalirao na satnoj bazi, sada se u poslovnom okruženju komp rashoduje sa izvornom instalacijom OSa ... i tako je sa svime drugim.
Piva previše i kucam previše ali i nas je previše i konkurencija je sve veća.