View Single Post
Staro 07.09.2020., 23:33   #58
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Štokolmski sindrom Neka, poslodavac voli takve
Yup ... ali i Švedi dođu sebi pa čak i u državnoj / javnoj upravi ... nakon 13 godina, ne mogu reći da mi je bilo loše, svih 13 godina, prvih 6 je bilo OK, a onda je uslijedio niz ono dna, dna, ravnatelja postavljenih političkih do zadnjeg kojem je IQ manji od broja cipela, a pohlepu ni crna zemlja neće moći pokriti. Došao sebi i rekao idem hebo sve što sam napravio zadnjih 13 godina to nitko ne cijeni i ne poštuje ... dosta mi je slaganja i osmišljavanja kako će sustav raditi na teritoriju cijele RH sa minimalnim sredstvima jer auti, službena putovanja,školovanje tajnica od srednje do doktorata (14% bonus na plaću) i pijanke su važnije od sveg drugog, ... jednostavno potrošilo se svo domoljublje i vjerovanje u bolje sutra ... rekao odoh u privatne vode, znam, dokazao sam, već sam i bio i idem ...
Kad ono zvoni telefon, državni tajnik ... halo kako to misliš ideš ? Pa ti si zadnja živuća osoba koja zna kako sve funkcionira i koja zna sve passove i koja je postavila većinu sustava na noge i zna gdje je što i kako radi što. Ne može na razgovor do mene, odmah.
Eto ponovo patim od Štokolmskog sindorma, priča je bila prelaziš k meni i ne mrdaš dok sam ja tu i ideš na EU, odnosno za ne upućene 30%+ na plaću. Čovjek jednostavno ne vjeruje da je to priča iz RH ali eto, Šveđanin sa sindromom u poznim 40tima se okuražio otići sa državnih jasli kad eto ne daju ... ima još ljudi koji znaju da je negdje netko nešto napravio i ostavio trag u sustavu.
Uglavnom, ako znaš i vjeruješ u sebe i fakat si neki quraz napravio i radio u životu (kako ovo zvuči otrcano, ko kakva reklama za Erste ) šta te boli kiki, svijet je velik idi i BUDI ljude. Ako si radio godinama i nešto napravio onda je to netko i vidio, pa čak i u ovoj nakaradi od državnog aparata u RH. A ozbiljan privatnik to zna, ali većina je škrta ili ti optimizira poslovanje i ako se ne buniš neće te promaknut, pomaknuti i povećati plaću ukoliko to ne dokažeš ili pokažeš. Želi najviše za najmanje, kao i veliki broj ljudi na svijetu

PS, nije sve bajno. I dalje je sranje, bedaci su prisutni svuda oko nas i jednaki su na svim razinama ali ih trpim sada za 30% veću plaću. Ponedjeljak - petak 08:00 - 16:00 (dobro, malo sam i dalje glup pere me ono glupo domoljublje i vjerovanje u bolje sutra pa znam i dulje ostat i pisat projekte i funkcionalne specifikacije subotom i nedjeljom, ali to radim iz gušta, a ne zato jer moram), platili bi me više u u nekoj privatnoj firmi ali bi očekivali 24/7/365, ovdje ja to odlučujem i to isto ima neku cijenu koju smatram da novci ne mogu nadoknaditi, život je resurs koji ne možeš kupiti, kada prođe, prođe ...
Ako misliš ostati u RH, a da si mlad, nadobudan i pun sebe, a iza sebe trenutno nemaš ništa, nikakav rezultat niti kakvu Josipu Rimac, šuti i radi ili idi van. Dokaži se i to jasno i glasno kaži, da to sam ja napravio ... U ITu sam od 90tih, zlatna vremena su prošla za prosječne bez zaleđa, ako nisi top sa specifičnim znanjima i još k tome bez rezultata ili pozadine nema onda zaboravi priče želim, auto, mobitel, notebook, 35+ dana godišnjeg, tajnica, i 20k kn startno ... jednostavno puno nas je, a tržište je sve manje i manje, kako je netko napisao sustavi su sve bolji i bolji. Stariji se sjećaju jednostavnih i trivijalnih radnji od banalnih instaliranja OSa. Win 3.11 ili 95Pan ili Me se reinstalirao na satnoj bazi, sada se u poslovnom okruženju komp rashoduje sa izvornom instalacijom OSa ... i tako je sa svime drugim.
Piva previše i kucam previše ali i nas je previše i konkurencija je sve veća.

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote