View Single Post
Staro 07.09.2020., 18:54   #47
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Neko ovde sa foruma je Sistemac ako se ne varam, sa puno iskustva, radi iz Hrvatske za Londonsku firmu, za bolesnu placu(8000 funti bruto? nezz tocno). Ima doduse neka dezurstva i kad je dezurni mora sve bit spremno i nije lagan posao, ali za tu placu

E sad ko je bio u pitanju, jel burmuz il neko vjerodostojniji, i detalja nezz al i to je opcija, a ne moras putovati na posao
Ako je to rekao Burmuz, nekako nisam siguran da povjerujem u njegovu priču, pogotovo ako uzmemo u obzir onu o autima i bemveu

No ako takav poso postoji, blago onom ko ga ima, ko ga ljubi, dok Toni guta noćima.

Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Slazem se.

Al mislim da kad bi svi imali takav stav da bi svi imali po 30+ poslodavaca u radnoj knjizici u periodu manjem od 10 godina
Pa ne baš. Ovo nije stvar za generaliziranje. Problem ljudi kod nas je takav da sami sebe podcjenjuju. Jasno da ne treba nastup "ja sam direktor svemira" ali trebati imati vjeru u sebe u svoje vrline i svakako dat jasno do znanja i ono što želiš/očekuješ. Ako ideš na razgovor za poso pokunjen i odma se postavljaš kao "jebite me ali samo mi dajte đob", onda nisam siguran koliko ćete uspjeti na tom poslu.

Jasno, kad je u pitanju osoba bez radnog iskustva, tu nema pametnih savjeta. Onda je često "daj šta daš". Ali kad natovariš 5+ godina staža i EKSPERTIZE u nečem pa još dodaš kake ćertifikate ili slično, tada se ne smiješ bojati postaviti. Da, može te se tretirati kao početnika u toj firmi, ono dok ne naučiš gdje je čenifa, gdje se gabla i ko tovari malu iz fotokopiraone tj dok ne pohvataš kak firma diše, ali sve kasnije se treba boriti.

Sad tu ima more primjera jer kako ima svakavih poslodavaca, ima i još svakakvijih zaposlenika pa to ide u nedogled. Poanta priče bi bila - bez straha i samopouzdanje. Bio sam na obje strane razgovora, i kao netko tko traži poso i netko tko sluša onog tko želi poso, tako da nebi dalje pilio o tome. Samo ovo dvoje gore.

Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Ne nužno, pa Brko se nije zapolsio kod onog lika šta je pričao niti ga ima u radnoj knjižici.

Zato je bitno jasno i artikulirano reći šta ti želiš i očekuješ, da ne bi došlo do potpisivanja ugovora, a niste si dobar match.
Upravo to. One fore, plaća u firmi je od 4 do 10 iljada kuna pa ti da 4600. Ili sad je 4, a kasnije može biti i 10. Onda kažeš "dođem kasnije kad bude 10". I odeš.

Reko sam da neću puno drvit po forumu ali ova tema mi je izuzetno zanimljiva
Brko je offline   Reply With Quote