View Single Post
Staro 05.09.2020., 16:01   #880
guerra
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2019
Citiraj:
Autor sti Pregled postova
Samo što će se konzole prodati u 100 puta većoj kvantiteti nego sve NV+AMD high end diskretne kartice zajedno , analitičari predviđaju oko 100 milijuna prodanih primjeraka next gen konzola u prve 4 godine. Ne postoji komad potrošačke elektronike koji će brže letiti s polica ove blagdane.

Hype oko Ampera na ovom i ostalim PC forumima je simptomatičan za svaki novi release i uopće ne prikazuje pravo stanje gaming tržišta općenito,kojem dominiraju konzole, pa se tako i igre prvenstveno rade za njih, a za PC će i dalje vrijediti "daj šta daš" filozofija portanja AAA naslova, gdje dobiješ nedovršeni poluproizvod kojem treba pola godine patcheva da ga dovedu u igrivo stanje (RDR2, GTA5, HZD... ), a od silnih tehnologija si sretan ako imaš otključan framerate.

RT i DLSS su dobro došle tehnologije, u PC gamingu bi zaista mogle biti game changer ako ih se implementira kako treba (čitaj, ako Nvidia plati na vrijeme kao za Cyberpunk), ali ne bi se kladio da će se većina developera ubijati oko njih da bi na kraju prodali 10 puta manje primjeraka igre u odnosu na konzole.
I opet ovo sve sto si napisao nema veze sa onime sto sam ja pricao da Radeon mora sloziti te dvije tehnologije kako spada inace ce se jos manje prodavati.

Ovo za portove donekle stoji, iako se ja osobno ne sjecam porta koji je bio govno kao HZD, RDR2 je u pocetku imao musice koje su se brzo rijesile i sad verzija za konzole uistinu izgleda kao poluproizvod. Sa druge strane nisu portovi jedino sto se na PC-u igra.

DLSS navodno nije toliko tesko implementirati, developerima je sao bitan broj korisnika kartica koje ce podrzavati tu tehnologiju. Sudeci po citavom hajpu, najavljenoj hrpi igara koje ce podrzavati DLSS i RT, prema najavljenim starim naslovima kao sto je Witcher 3 koji ce ubacivati patcheve sa tim tehnologija to dvoje vise nece biti sprdnja kao kod prosle generacije nego ce sprdnja biti kartice koje to dvoje nece podrzavati i goniti kako spada.
guerra je offline   Reply With Quote