View Single Post
Staro 03.09.2020., 21:09   #2543
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Svi tvoji problemi su svedeni u jednoj cinjenici. Nije ti zao novaca za posteni telefon koji ima CAT6 a tesko ti je dati 300-400kn za bilo koji pocetni model CAT6 routera.
To sto imas na mobitelu imao bi i sa:

MF 286
Huawei B525
Huawei E5186s-22a ili neki drugi CAT6 router...

Cak i sa Huawei B310/15 koji se tu na trznjaku prodaje ili se prodao za 150kn CAT4 bi bio bolje rjesenje od mf283 jer bi mogao makar birati frekvenciju jer ih imas dvije sto ti mobitel dokazuje.
Dakle nemas odgovarajucu opremu tj. imas ono sto si dobio od A1 sto su opcenito dobivali svi i dok nije radio CA na A1 i jos se zalis sto router ima 100/100 mrezu a za koga bi imao 1Gbps portove kada
prije 2 godine kako je Homebox krenuo nitko nije imao CA ili brzine vece od 100Mbps ?? Homebox je krenuo u velikoj vecini krajeva RH sa 800MHz a 1800MHz je doslo nesto kasnije...

Ja ne znam kada ti je ugovor istekao ali kao postojeci korisnik mogao si dobiti 1TB i besplatne pozive svuda debelo ispod 150kn + 20kn za mf286, sada vise ne mozes, otkantao si ih radi neinformiranosti o frekvencijama
radi skrtosti malo jer je lakse imati drlog 283+ koji si dobio djabe nego si nabaviti posteniji router i "uzivati" u pristojnim brzinama. Zbilja ne znam sta bih rekao vise kad imas takav negativan stav i razmisljanje.

Kakve veze ima lokalni lan s brzinom interneta?

Škrt sam dati za ruter ako ga mogu dobiti, kao što sam dobio i mobitel

Kada sam počeo koristiti homebox, uredno sam imao 1mb/s brzine na tom šrot ruteru kad god sam se spojio na internet. Sada ih nemam.
Kada mi je istekao ugovor i kada su mi počeli naplaćivati mjesečno 225kn umjesto 125kn/mj jer je prošlo "promotivno" razdoblje, nazovem ih, pitam šta mi možete ponuditi da ostanem vaš korisnik, dobio sam odgovor: "Ništa" i moramo vam dići cijenu na 165kn/mj. Ako vam ne paše, javite i isključiti ćemo pretplatu.
Doslovno tim riječima.

A zašto nisam uzimao bolji ruter? Jer se srećom selim kroz mjesec dana i nisam se uopće htio s tim zamarati za ovih par mjeseci korištenja.

Sve u svemu, naručena je optika na novoj adresi, za homebox je poslan zahtjev za raskid i to je to. Nadam se da ga nikad više neću koristiti.