View Single Post
Staro 03.09.2020., 10:11   #549
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ag008, ako nije Nofrost nego npr lowfrost onda se nemoj brinuti oko leda jer će se kao kod mog brata stvoriti stijenka leda od najviše pola cm i to nakon 9 mjeseci rada. Kod mene na prastaroj Zanussi škrinji koja koja radi kao tenk (i zvučno i funkcionalno ) se stvori led od par cm i znatno smanji kapacitet. Što se tiče grijanja bočnih stranica to je normalno za disipaciju topline za hladnjake koji nemaju stražnju rešetku.

Odleđivat ćeš na način da ćeš sve iz zamrzivača premjestiti u gornji frižider i isključiti zamrzivač. Ako imaš jedan kompresor to znači da cijeli hladnjak neće raditi, no unutrašnjost hladnjaka je dovoljno termo izolirana da satima drži zamrznutu hranu prije odleđivanja. Samo nemoj otvarati vrata. Sam zamrzivač ja odmrzavam na način da ga pustim pola sata da led malo popusti i onda uzmem fen i usmijerim ga unutra (s neke normalne daljine) na 5 minuta. Ponovim postupak za 10-ak minuta i tu mi već počnu otpadati komadi leda. Ako još jednom ponovim postupak mogu rukom skinuti led s ostatka zamrzivača uključujući i rešetke. Nikad nisam ništa ogrebao. Razlog zašto koristim fen je što ukoliko pustim da se prirodno odrmzava to traje, a mali kanal za odvodnju vode je preuzak i voda se brzo nakupi i prelijeva, pa moram često kod odmrzavanja vodu brisati spužvom. Jbga, ovo je gnjavaža 2 puta godišnje, ali nije mi problem odvojiti sat vremena, tako da se ne brini. Ti fen vjerojatno nikad nećeš morati koristiti jer ne vjerujem da se na modernim zamrzivačima skuplja toliko leda.