View Single Post
Staro 03.09.2020., 09:25   #543
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor vlatko27 Pregled postova
Ljudovi koji imate noviji frižider; koliko dugo vam radi kompresor u komadu? Znači moj Electrolux EN3854NOX ronda satima i satima, čak i noću kad nitko ne otvara on zna radit? Već sam vratio jedan Bosch zbog istog problema, sada više ne znam ni sam jesam ja lud ili ti noviji uređaji jednostavno tako rade.

Moj 20 godina stari Electrolux je kad bi otvorio vrata, znači padne mu temperatura, upalio kompresor i za max pol sata, ovisno koliko topline je ušlo, se isključio. Ovo danas ne znam jel opet imam neki faličan primjerak ili sam ja lud.

Što kažu upute za rukovanje?

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Kupio sam Electrolux hladnjak na kraju, ovaj
https://www.electrolux.hr/kitchen/co...er/enf2700aow/

I malo se razočarao kada je došao, piše "Made in China", mislio sam da je Slovačka ili tako nešto a ne da se i Electrolux prebacio na Kinu.
Candy većina modela jest iz Kine (neki i iz Italije) ali ovo me iznenadilo jer je skuplji od Candyja, a Končar se proizvodi u Turskoj.

Još me više iznenadilo, što nisam vidio u trgovini, da najdonju ladicu u hladnjaku ne možete izvući ako vrata nisu otvorena pod kutem od cca 140'.
Ako otvorite vrata od 90' (koliko ja mogu jer je u kutu kuhinje), ne možete do kraja izvući ladicu niti je izvaditi radi izdubljenja vratiju.

Nemora automatski frižider biti loš ako je napravljen u Kini. Tamo naprave uređaj kakav naručiš, ako želiš top bude top, ako želiš jeftin, bude jeftin. I ajfon i doogee se rade u Kini, pa je razlika ogromna.

Ovo za vrata je kod skoro svih tako nažalost. Ja na Boschu nemam donje police u vratima, baš zato da se može izvući ladica koja je unutar hladnjaka na najdonjoj poziciji. To je kompromis koji mora biti izgleda.