View Single Post
Staro 03.09.2020., 08:40   #540
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor vlatko27 Pregled postova
Ljudovi koji imate noviji frižider; koliko dugo vam radi kompresor u komadu? Znači moj Electrolux EN3854NOX ronda satima i satima, čak i noću kad nitko ne otvara on zna radit? Već sam vratio jedan Bosch zbog istog problema, sada više ne znam ni sam jesam ja lud ili ti noviji uređaji jednostavno tako rade.

Moj 20 godina stari Electrolux je kad bi otvorio vrata, znači padne mu temperatura, upalio kompresor i za max pol sata, ovisno koliko topline je ušlo, se isključio. Ovo danas ne znam jel opet imam neki faličan primjerak ili sam ja lud.

Meni po nekoj logici ne bi smio to raditi. Poanta je da se upali, ispusti plin, rashladi, opet kompresira......sve isto kao i kod klima uređaja i kad postigne željenu temperaturu nema što više hladiti. Jedino ako si spustio prenisko temepraturu i izolacija samog hladnjaka je loša (brtve na vratima se potroše) onda kompresor zna puno duže i češće raditi, no onda se dobije i efekt djelomičnog smrzavanja hrane u samom hladnjaku. ZA ovo bi frižider trebao biti star barem nekoliko godina. Smrzava li ti se hrana unutra (ne u dijelu gdje je zamrzivač, nego gdje je hladnjak)?