View Single Post
Staro 02.09.2020., 16:48   #697
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor slavonac90 Pregled postova
Isprike što uljećem ko padobranac ali me zanima jel vam stvarno igra ulogu toliko tih 144 hz/fps-a? Pogotovo ako su u pitanju SP igre tipa Witcher, do jučer smo peglali na 30 fps-a i nitko se žalio nije dok ne padne ispod, pa je 60 postao standard neki za komp, a konzole se i dalje drže na 30 u većini igara, a sad odejdnom pričamo o 144 fps-a. Još bi razumio da je neki competitive gaming u pitanju, pogotovo ako se neka para vrti, ali za gaming iz hobija SP igara iskreno ne vidim smisao. Meni je čak u online pucačinama 60 fps-a čisto ok i u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti ciljam na 4k u 60 konstantnih fpsa sa nafrljenom grafikom i milinica.
Meni recimo igra. Ne mogu gledat 60Hz ni u windowsima, a pogotovo u igri.
Sican se kad su dolazili opticki misevi, ja sam tad taman po igraonicama gazio Half-Life multiplayer i pocetke Counter-Strikea i svi su govorili "jao, opticki misevi su top, to ti je zakon, blabla", a ja sam bio bolji od njih s kuglicnim i govorio "ne, ovo je meni dosta". I stvarno je bilo dosta, dok nisam probao Logitech Dual Optical (tada prvi opticki mis koji se u Sibeniku mogao naci a da je bio "gaming" orijentiran). Isto tako je i s ekranima, ako imas 60Hz, igras SP igre na 60Hz i nisi nikad probao nesto "bolje", sigurno ce ti bit cudno sta svi spominju 120/144/165/240/360hz ekrane i fluidnost igranja, ali doslovno ti mogu snimit video s mobitelom na 4 ekrana (60hz, 144hz, 165hz, 240hz) i garantiram ti da se u windowsima vidi fluidnost misa, pogotovo sa 60Hz kad ides na prvu stepenicu vise (120 ili 144hz), a onda sa 144 na 240hz takodjer.

Je li potrebno toliko para davat za to ako nisi esportas ili neki profesionalni igrac? Vjerojatno nije, ali nisu potrebni ni utezi u mišu, pa san ih ja bija prvi put u G5 stavlja i racuna tezinu :P

Citiraj:
Autor Romano.Cule Pregled postova
hahah, oprošteno ti je.Izmoli tri očenaša , dvije zdravo Marije i idi u miru božjem. Kad kupiš grafičku ,reci "ženo, kupio sam grafičku od 10.000 kn ,ako ti se ne svidja idi kod mame , čujem da je tamo dobro u ovo doba godine".
Sta je najgore, kad je vidila da stize neki paket, pita me sta je to, ja govorim "ma neka graficka", pita me koliko kosta, a ja ko iz topa bez treptanja "stopedest eura!". I onda je umrla od smija zato sta zna koliko sam platio komp, pa je rekla da ta nova moze bit samo skuplja, nikako jeftinija 10 puta
Ofc, moje prvi post s naljepnicama na kutijama je bila sala, posto da mi zena broji koliko sam para utuka u hardver, vjerojatno bi zivija sam u podrumu ko pacov.