Citiraj:
Autor Kerefek76
Iz mojeg iskustva, jedino rendering u video i animacijskoj produkciji te FEM kalkulacije u strojarstvu imaju koristi od više od 4 jezgre. Za sve ostalo je bitnija frekvencija proca tj. performanse jedne jezgre. 4 jezgre su sasvim dovoljne za 99% radnih zadataka.
|
Meni obični korisnici već zakucavaju 8GB mašine sa cloud aplikacijama koje vrte u Chromeu. Taj browser bi trebalo zakonom zabraniti. Uz to tu su Outlook, neka veća Exelica, Teams, OneDrive, Lenovo Vantage... ako je tu još neki PowerBI i/ili ERP evo nas preko 8GB.
Firefox ili božepomozi Chrome s bar nekoliko tabova se naravno podrazumijevaju. Moj poslovni stroj zauzme 4.5GB kad se zbuta bez ijedne startane virtualke ili kontejnera, a nemam ništa specijalno gore osim onoga što se 2020. koristi u hibridnom okruženju (onprem/cloud).
Mojem T470p bi dobro došle još 4 jezgre da ne osjećam usporenje kad startam 2-3 virtualke na lapu. RAMa ima više nego dovoljno.
Citiraj:
Autor Kerefek76
Stvarno cigančenje.
Nisu mogli 1300kn dat za duplo jezgri a ovaj sa 6 je još i jeftiniji  .
Hebiga, u nabavi uvijek sjede neki mudrijaši koji imaju izgovor.
|
Evo jedan primjer: nabavlja se 160 laptopa. Pomnoži tu količinu sa 1300kn i eto ti razloga