Citiraj:
Originally posted by razlo
Imaš ti neki konkretni razlog zašto je tebi 757nf bolji od DFX još uvijek nismo kupili monitor i dalje prihvaćam savjete.
|
Fala Bogu da niste. Ni u ludilu ne kupuj DFX ako imaš love za NF. Jednostavno je to daleko bolja cijev. Ima male (manje nego DFX) nepravilnosti u slici kao i svi ravni ekrani ali je boja izvrsna. Trebaš to pogledati jedan do drugoga. Kada vidiš da je slika malo iskrivljena, znaj da se svaki monitor mora poštelati prije korištenja.
Razlika u veličini točke je u načinu mjerenja koji je kod Samsunga tradicionalno po horizontali a kod drugih po dijagonali. Pitagora je rekao da ima neke male razlike

. Kod NF-a su normalno mjerili vođeni mišlju da će tak kupovati oni koji kuže tu razliku.
Crte kod Trinitron ekrana nisu preko pola ekrana. Kada će to ljudi shvatiti. Valjda kada ih vide. Imam ukupno 6 takvih oko sebe i sada sam barem jednu tražio barem 5 minuta po ekranima. Vide se samo na bijeloj podlozi i to znači da sam je vidio neposredno iznad "postaj novu poruku". Druge ne vidim.