View Single Post
Staro 01.09.2020., 10:08   #508
guerra
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2019
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Sorry na OT, admin neka briše ako sam skenjao temu:

Prvo ovo za hertze, neko vidi, neko ne. Osobno nisam bio u prilici vidjeti monitor/TV sa više od 60hz, ali vidim razliku između 30 i 60. Tu sve zavisi od toga kako sam developer to implementira u igru. U nekim se sa 30 FPSa čini kao da su u 60, a negdje je u 30 trzavo.
Još se sjećam kad sam prvi put vidio PS2 i igre na nejmu i izgledale su mi nekako nevjerojatno glatko u odnosu na PS1. E to je bilo zato jer su bile u 60 tj za nas iz EU, 50 FPS-a, tada to nisam znao, ali sam kužio razliku.
Kolega na poslu je kupio neki UW LG monitor sa 144hz i kaže da vidi razliku i na desktopu u win, a kamoli u igrama, oduševljen je. Nekako sam siguran da se razlika izmedu 60 i 144 itekako vidi, doduše ja sam više za IPS nego neku drugu matricu pa vj nikad neću imati 144hz monitor.

Cijene; i meni su skupe te nove grafe, ošlo je sve u tri krasne što se cijena tiče, mobiteli koštaju ko mali auto, kad smo kod auta i oni su poskupili i to baš osjetno (imam stari clio 2 koji sam platio mislim oko 80k kn, sada isti takav novi košta oko 120k kn). Ne pravdam nikoga, ali očito sve poskupljuje iz nekog razloga, bilo to zbog većih troškova i inflacije, bilo zbog toga što se potrošače pomalo dresira na ''novo normalno''. Ugl ja sam se pomirio sa time, ili mogu kupit polovni HW pa proći jeftinije, ili mogu kupiti neki best buy pa proća onako, ni vrit ni mimo, ili si mogu kupit što god želim jer mogu...ili ne mogu ali sam se spreman zadužit za to. Igranje je luksuz jbg...jedan od jeftinijih luksuza.

I sada na temu.
Hajde danas ćemo saznati cijene i vidjet ćemo novu jaknu jer sve drugo skor pa znamo, a zavisno od NDA ćemo napokon vidjeti i rivjue. Leaker Kopite je navodno na Twiteru napisao da se ne žurimo i da čekamo big navi. Ja ću se probat strpit, tako sam rekao i za zen2, kao strpit ću se da cijene padnu...pa sam ga uzeo skoro pa odmah.
Meni je problem i napajanje koje samo 450w ali se pokazalo odlično, tiho i radi bez problema već nekakvih 8 godina. A iskreno me i jako zanimaju performanse i amperea i rdna2 na PCIe 3 vs 4. Znam da ne bi trebalo imati utjecaja, ali msilim da se pokazalo da 5500xt radi dosta lošije na PCIe 3.
1. boldano: Imas AOC 24G2U koji je odlican 144hz IPS 1080p monitor, a dode 1500kn. Nekad bude na popustima pa se nade za 1300-1400kn.

2. boldano: Cak i da ti napajanje teoretski bude moglo gurati nesto kao rtx 3060 mozda bi ga bilo bolje mijenjati ako je staro 8 godina.

3. boldano: HWU je napravio test pci 3.0 vs pci 4.0 i zapravo najvazniji podatak iz testa je da pci 3.0 x8 bottlenecka 2080 ti oko 5%. Sad racunaj kolko bi 3090 trebala biti jaca od 2080 ti da bottlenecka pci 3.0 x16. Ako nista bit ce zanimljivo vidjeti rezultate na 4k gdje ce biti potrebna hrpetina bandwidtha.

https://www.youtube.com/watch?v=PAwIh1nSOQ8&t

Zadnje izmijenjeno od: guerra. 01.09.2020. u 10:21.
guerra je offline   Reply With Quote