View Single Post
Staro 31.08.2020., 22:47   #2242
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor VandaL.pr! Pregled postova
Hvala na info,
Klime smo i zamišljali na prvu ali kako je kuća na dvije etaže cca 140m2 gledali smo ima li smisla uložiti u nešto više.
Kuća je u zd, ti je blaga zima i mislim da ce 3 malo bolje klime biti najjednostavnije i najbolje.
Bila je tu neka polu-rasprava o tome prije koji mjesec pa ako ti se da potrazi. Moj neki zakljucak iz toga (a i sto sam guglao okolo) je bio da su dizalice topline preskupe za ono sto nude.

Imas nekoliko izvedbi, ovisno jel ti vanjski dio ukopan u zemlju, u neku vodu, ili u zrak. Ako se radi o zraku, a dojma sam da se gotovo uvijek radi u o zraku, onda ti je to na kraju obicni klima uredjaj. S obzirom da je cijena za setup istog ucina ( ucin === ucinak, glup strucni termin koji oznacava kolko topline ubacis/izvuces iz prostora) jedno 3x u odnosu na kvalitetnu klimu mislim da nema smisla. Odrzavanje ce isto biti skuplje.

Uzmi ono sto svi uzimaju (obicna klima ali boljeg proizvodjaca ako si mozes priustiti kao sto ti i mamikulcic kaze) jer ces imati i vise majstora, i vecu konkuranciju, i vise informacija sto uzeti.

Disclaimer: nemam nikakvog iskustva s toplinskim pumpama van teorije i nesto googlanja pa nek ti ovo bude samo polazisna tocka.
hash je offline   Reply With Quote