View Single Post
Staro 31.08.2020., 11:43   #166
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor gaggo Pregled postova
Evo da napisem i ja svoj input za Realme X2, za pocetak sam jako zadovoljan s mobom, u pocetku mi bio preglomazan kad sam presao sa iphone 7 na njega, ali se covjek brzo navikne, samo sam primjetio dvije mane koje su itekako iritantne. Chrome kao takav steka, tj nekad kad zatvorim jedan tab i zelim prijeci na drugi otvoreni, zna se zamrznuti na par sekundi, sto je itekako irintantno za uredjaj koji ima 8gb rama... i nije da mi je pun, slobodno je 100gb od 128 a imam samo standardne aplikacije za komunikaciju...
I drugi problem je navodni Corning Gorilla Glass 5, kako su jos reklamirali prvih par verzija ,covjek bi pomislio da je ekran otporan na metke, no kod mene nakon par mjeseci, ekran ima par vecih ogrebotina.

Nisam mislio da je folija potrebna tako da ju nisam kupovao, ocekivao sam neke micro ogrebotine koje su vidljive pod kutom, ali bome imam par vecih ogrebotina prouzrocene od kljuceva i kovanica u dzepu.

Sve u svemu odlican mob s odlicnom kamerom, baterija isto izdrzi za mene kao heavy usera do dan i pol, kad sam na odmoru i mobitel mi nije u rukama konstantno, baterija izdrzi i do 2-3 dana, sto je za mene super.
Drzis mobitel u dzepu zajedno s kljucevima i kovanicama? nice

Anyway, kolegi sam prije 3-4 dana narucio Realme x2 8/128Gb. Imao sam priliku poigrat se dobro s mobom i mogu reci da sam generalno jako zadovoljan, pogotovo nakon updatea na a10. Nakon instalacije aplikacija i stelanja razno raznih opcija, primjetio sam da mob radi dosta fluidno i bez trzavica, sto ne mogu reci za mi 9t (miui12) od drugog kolege iako se radi o identicnom SoC-u... Ekran klasican Oled, precizan u prikazu boja (ovisno o odabranom modu) i dosta svijetal na auto-brightnessu. Kamere su dosta dobre, uw kamera nije toliko siroka no nije ni za ocekivati u ovom cijenovnom rangu. Zoom, iako digitalan, jako dobro zadrzava detalje - senzor od 64Mp ocito radi svoj posao. Macro kamera, meni osobno zanimljiva ali dojam kvari presitan senzor od samo 2Mp... Baterija dobro drzi zahvaljujuci stedljivom SoC-u i optimiziranom OS-u, punjenje je dosta brzo ukoliko se koristi originalni punjac. Senzor za otisak prsta jako brz i precizan. Hapticke vibracije su generalno lose, jedino najslabiji setting moze jos nekako proci, sve iznad toga rezultira nekvalitetnom vibracijom i zujanjem - klasika za ovaj rang... Da skratim, nema boljeg i zaokruzenijeg mobitela za 2150kn (koliko je bio na akciji) trenutno kod nas na trzistu IMO... Definitivno preporuka.

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 31.08.2020. u 12:07.
Sn4k3 je offline   Reply With Quote