View Single Post
Staro 30.08.2020., 16:59   #4876
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor H@rdc0r3M1nD Pregled postova
@mkey- ti to govoris za ovaj Live Ubuntu?
ja kad napravim lijevi klilk na zvucnik u gornjem desnom kutu imam samo namjestanje razine pojacala (zvuka)... A ovu sliku koju si stavio ja nikako nisam uspio dobit gdje se nalazi...

NVME je vani, standardni SSD Je unutra.
Pokusat cu kasnije jos jednom Live Ubunutu zavrtit, mozda za ovo vidit koliko uredaja ima treba bit instaliran Ubuntu? Isto tako "device manager" tamo u Liveu nisam pronasao.

Eto, pomozite jos malo da to pokusam vidjeti...
Ajde ovako, prvo napravi clear CMOS. Ako ne znaš kako, možda najjednostavnije da izguglaš to za svoju ploču, ako ne ide, uvijek možeš izvaditi bateriju sa matične na nekih pol ure-uru vremena.
Onda iskopčaj HDMI kabel ako ti je igdje ukopčan i pusti samo monitor ukopčan. Umjesto tih 5.1 kerefeka ukopčaj najobičnije slušalice u zeleni utor na backplateu. E sada probaj zvuk na npr Linux Mint live distribuciji.
Evo idem skinut i napravit butabilni usb da ti bacim skrinšot kako da mijenjaš output device.

Ako niš od ovoga ne pomogne, onda je vj prdnula zvučna na matičnoj.
Ali opet ponavljam, clear CMOS je OBAVEZAN, ono load optimized defaults u BIOS-u nije efikasno kao ovo.

EDIT: Evo ti slike i iz linuxa i iz w10, kako to izgleda kod mene (nudi mi TV/GM204 iliti zvuk na HDMI od grafičke, i dva realteka, analogni iliti obojani utori i digitalni/SPDIF izlaz koji ne koristim):

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 30.08.2020. u 18:39.
Disco je offline   Reply With Quote