View Single Post
Staro 27.08.2020., 17:06   #1738
donkimizer
Registered User

Datum registracije: Feb 2019
Evo još jedna slika sa stražnje strane.

Okviri su od drveta. Prednja tkanina je džepovina, a stražnja žutica. Ne sjećam se o kojoj se kamenoj vuni radilo, znam da nisam uzeo najbolju, ali ako ti znaju reć u trgovini, trebaš gustoću od otprilike 60 kg/m3 i naravno, bez formaldehida.
Dakle nije neka filozofija, složiš okvire od drveta, režeš tkaninu po mjeri, staviš vune unutra i zaklamaš sve to. Preporučam da kupiš električnu klamericu, nije baš nešto skupa, a spasit će te puno muke i ubrzat posao. Ja sam demolirao dvije obične ručne klamerice dok sam napravio 12 panela.
Paneli su mi dimenzija 64x104x10 i 64x64x10. 60x100 je bila dimenzija vune koju sam kupio (a okvir 2cm debljine).

Još je možda bitno napomenut da nekim ljudima smeta (kamena) vuna u prostoru, ja nisam primjetio da išta "curi" iako je tkanina prozračna, nit mi išta smeta, mislim da redovito prozračivanje prostora potjera sve van ionako. Al dok budeš radio s njim radi na otvorenom i koristi rukavice jer može iritirat za kožu (i dišne puteve) ko vrag.

ovo su ti dobre tkanine za posao ak želiš bit fancy.

https://shop.guilfordofmaine.com/
A Knauf Earthwool sa Ecose tehnologijom je vuna koju GIK acoustics koristi za svoje proizvode, al mislim da toga nema kod nas.

EDIT: imaš i usluge na netu gdje možeš dobit print na tkaninu, pa da to liči na nekakve slike, samo napominjem, print mora biti prozračan. Znam u Americi shop koji to radi, sigurno ima i kod nas ili u EU al se nisam trudio tražit još, nije mi došlo na red.

Zadnje izmijenjeno od: donkimizer. 27.08.2020. u 17:12.
donkimizer je offline   Reply With Quote