View Single Post
Staro 26.08.2020., 21:08   #6400
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
A dobro, nije aktivna optika ništa bolja od pasivne, čak pasivna ima teoretski i manju latenciju jer ima manje pretvaranje signala. Za ovu primjenu slanja signala do korisnika nema potrebe za aktivnom, samo diže cijenu održavanja i izgradnje infrastrukture.

AON je više namijenjen u data centrima, za ovako daleko slanje signala bez previše grananja nema potrebe za takvim sistemom.

Ako se amisova infrastruktura prebaci na GPON onda će i svi oni koji su tamo moći imati i ove 500/120 brzine.
A1 već ima pasivnu optiku iliti GPON optiku i navodno je skroz kul i latencija i brzine su uvijek postojane, makar se ograđuju sa onim od do, ali oni koji je imaju mi kažu da im nikad nije do sad pala, isto tako i oni na t-comu mi isto kažu.
Sad imaju i nove brzine 200/100 i 1Gbps/500Mbps od neki dan, što t-com nema, a i ovaj tehničar kaže da neće t-com dizat brzine tako skoro što znači A1 vodi zasad što se brzine tiče, a i cijene mislim da su pristupačniji.

Kako sam pričao sa tehničarom danas radio je i za t-com i sad A1 optiku i kaže t-comu imaju neke stvari koje se njemu više sviđaju što se pasivne optike tiče.
A to je da recimo imaju 32 i 64 moduli i da t-com recimo nikad ne popuni svih 32 ili 64 module nego uvijek ostave recimo 8 praznih, dok A1 popunjava sve i da će se odjednom počet dešavat zagušenja, da im on to govori stalno, ali da ga baš i neće poslušat jer to kaže ima još dvije stepenice iznad ljudi šta to rade i koji odlučuju o tom.
Thermaltake je offline   Reply With Quote