View Single Post
Staro 26.08.2020., 12:47   #369
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor picajzla0707 Pregled postova
Dogodilo se, gtx 9xx serija izašla je sa 50-100usd nižom cijenom od prethodne gtx 7xx serije
Mislim da me nisi razumio (ili ja sada tebe ne razumijem ). Ja sam mislio na to da npr kad već spominješ te dve serije...npr GTX 970 bubam košta 400$, a onda da je nV npr spustila 780 Ti koja joj je bila praktički ekvivalent padne na npr 300$. Na to sam mislio da se nikada nije dogodilo. Da nV spusti prošlu generaciju na cijenu ispod cijene ekvivalentne kartice novije generacije.

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Ma kakav AMD u GPU segmentu. Pare idu Kožnatnom, uopće me ne zanima šta će AMD izbaciti u GPU consumer segmentu. Nek ode sve u rudnike jer se po Radeonke ni ne saginjem a kamoli da dam par tisuća kuna za DRND2 grafičku pa da opet slušam i čitam tu od kolega forumaša "pa ne moraš baš te igre igrat" kao nekad.
He he, razmišljaš kao i ja, evo baš neki dan je kolega u Ati PDF-u napisao da je sve OK sa X driverom (neki stariji jer zadnjih par novijih, naravno ne valjaju), ali da npr ne radi dobro sa prvim Rage-om iz 2011. E ovo je meni gadan minus, em volim igrati starije igre, em volim Rage (odigrao ga do 100% i dobar mi je unatoč tomu što je većinom popljuvan).
I uz to što su im driveri općenito u banani (ne, ne zanimaju me one priče o tome da su to priče iz prošlosti i da je odavno sve OK, jer po internetima vidim da je daleko od OK), em su jako zapostavljeni u emulatorima koje isto tako jako volim, a tu ih nV šiba uzduž i poprijeko (zapravo ekipa sve razvija za nV jer je zastupljenija).

Ali opet, neću brzat ovu generaciju, da mi se ne desi kao sa 3,5+0,5 RAM-a (desilo se mislim 2mj nakon što sam kupio 970); što se doduše do dan-danas nije pokazalo negativno ni u kojem smislu kod igranja (očito su u drverima isključili onih krnjavih 0,5gb RAM i time riješili moguće probleme).
Svejedno pušem i na hladno, a opet ne otpisujem crvene baš skroz, ali ajmo reći da su šanse da ih kupim cca 10% u odnosu na zelenu kožicu.
Crveni imaju love više nego ikada, u CPU segmentu su pokazali da mogu i znaju, a isto tako bi mogli i sa RDNA2 i driverima. Stoji i ono što su i sami rekli da je RDNA 1 bio neki hibrid sa GCN i da zato ima hrpu problema.
Vidjet ćemo uskoro da li su muljali ili nisu.

BTW, ciljam na 3060/70, iznad toga mi ne treba (1080p/60), a i treba vidjeti cijene, potrošnju i slično (EDIT: A i fizičku veličinu kartice jer mi mislim max stane 29cm u hižište).