View Single Post
Staro 26.08.2020., 10:12   #351
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor ppm3 Pregled postova
Mene iskreno čudi da su cijene trenutnih 20xx modela i dalje poprilično visoke.
Moram reć da sam laik za sve ovo, ali gledam malo čisto predviđene performanse + predviđene cijene serije 30xx i zanimljivo mi je da praktički 20ak dana prije release-a nove serije, cijene ove stare serije su i dalje kakve su bile proteklih mjeseci (možda i duže).

Ako je zbilja točno da će 3070 biti 10-15% slabija kartica od 2080ti, ali sa cijenom kod nas u dućanima oko 4,5 - 5k, onda mi je dosta nelogično da sada 2080ti košta cca 9-11k kn jer je to doslovno 50% razlika u cijeni. Pogotovo ako je istina da su prestali kompletno sa proizvodnjom 20xx serije.

Isto tako gledam cijene recimo 2070s i kod nas u dućanima su cca 4500 kn za keš što je potpuni nonsens gledajući cijene i performanse modela 30xx koji dolaze.
Valjda je normalno da se price drop dogodi nakon launcha (što je neminovno), ali mi je logičnije da se on događa upravo sada prije nego izbace tu novu liniju kako bi ovo sve na zalihama uspjeli prodati, zar ne?

Planiram uzeti komp i bio sam na milimetar da sada uzmem 2070s za tako neku spomenutu cijenu, ali sada kada sam malo istražio situaciju i vidio što dolazi i što se očekuje ne znam kako bi me netko uvjerio da ekšli kupim bilo koju karticu 20xx serije po ovim cijenama?! Kažem, eventualno da su sada već pale za 30% u cijeni..

Iako, nisam baš u ovome i tek zadnjih 2 tjedna sam počeo istraživati što se događa sa gpu pa moguće da ne vidim neke očite stvari, ali ovako na prvu mi je dosta čudna trenutna cijena svih 20xx modela.
U potpunosti se slažem s tobom. Ja sam već 100 godina na GTX 1070 i dugo "njuškam" neki upgrade, ali mi jednostavno nema smisla.

Prije kada sam kupovao novu grafu, išao sam barem na duplo povećanje performansi u odnosu na staru, sad gledam te 2060s,2070s, 5700xt i njihove cijene, i moram ubaciti masu para za neko povećanje performansi od 10-20-30%?

Nema smisla
Sam Fischer je offline   Reply With Quote