Evo da ti bacim neku računicu ...
Imam 34 kartice koje majnaju,ploče sam sveo na minumum,pa su te kartice raspoređene na 3 ploče (2x13 kartica ploča,1x19 kartica ploča) ...
Razlod kaj sam smanjivao ploče je zbog potrošnje struje ...
Struja mi je cca 1800 kn mjesečno (za cijelu kuću),ali ako računam prije paljenja majnera imao sam cca 350 ...
Imam cca 0.1 ETH dnevno iliti 3ETH-a mjesečno što je negdje oko 1000 dolara (trenutno) ...
Investirao sam u opremu (baš i nije bilo pretjerano burzi onda),kasnije su burze poludile i bilo ih na svakom čošku ...
E sad imam neki kapital,je da je sad male vrijednosti,ali opet stoji ...
Da li je pametnije investirati u opremu ili se igrati na burzi,kako dada veli sam moraš biti krojač svoje sudbine ...
Tvoja ploča je dosta stara,da li i kako će to raditi s njom trebalo bi testirati ...
No ako već ulažeš u tako nešto,ploča,proc i ram za tu ploču,će ti biti najmanja stavka,pa ti preporučam da uzmeš neku koja u startu podržava 6 kartica,a ako ideš stavljati 4 u 1 slot,moguće i 8 ...
U to tvoje kućište nebude baš stalo 5 kartica,tako da moraš razmišljati i o nekom frameu ... bilo drveno bilo železno ... bilo da je frame rack mount ...
ak te još kaj zanima pitaj ...