View Single Post
Staro 23.08.2020., 12:55   #275
Antony
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Govori u svoje ime jer ocito nisi upoznat sa svime, meni je RTX opcija ubrzala GPU renderi massivno, znaci stitsnem jenu kvacicu i scena mi se renderira 2.5-3x brze, znaic moje 4 graficke kao da su postale 12 komada odjendom i to "free". U nekim slucajevima je i 5x brze a ima testova gdje su ljudi prijavili 15-20x ubrzanje naspram RTX off zavisno od toga sto je u sceni jer RT jezgre se za sad koriste za neke funkcije u GPU renderu ali ne za sve (premda se svkaom novom verzijom OctaneRendera dodaje jos stvari koje je moguce prebaciti na RT cores).

Znaci nije Gaming jedino za sta se koriste graficke gartice i ako ce 3080 biti 50% jaca u RT cores od 2080 i pritome imati vise VRAMa i generalno imati vise jezgri i biti 30% brza u svemu (i visestruko u RTX operacijama) za 150-200$ skuplju cijenu onda je to u tom kontekstu "bagatela".

Plus nadam se da shvacas sto navondici znace u takvom kontekstu?
Ili pak ne ?

Tebi (ili masi ovih drugih koji pricaju kao je RTX "gimmick") ako je skupo ili imas princip da ne placas vis eod XY kuzna pa kupi konzolu i igraj se, ko ti brani ? Ali govoriti da je nesto bezveze, lose, skupo.... bez da to znas iskorisitit potencijal toga je smijesno.

Govorim generalno... Jer Nvidia je ta koja radi marketing tih kartica kao primarno za gaming te se najviše kartica i proda u tu svrhu. U tom kontekstu spominjat RT je smiješno kad je trenutno to BS (a to im je bio glavni selling point za Turing i glavni razlog zašto su toj generaciji toliko digli cijene u odnosu na prethodnu lol - "hej, evo vam RT, morate radi toga kupiti naš GPU za gaming, nema smisla kupovat u 2018. gaming GPU koji nema RT, ali btw naš RT je trenutno kita za gaming, ali ćemo vam svejedno napumpat radi toga cijenu"), tek sad s Ampereom će to imat koliko toliko smisla. Rendering je skroz nešto drugo i naravno da tko otplati karticu radi toga da je njemu to bagatela. Nego nešto sumnjam da ima tu na forumu puno ljudi koji žive od renderinga, većina ih je tu koji gejmaju i to im je isključivo trošak, a ne izvor zarade.

Zadnje izmijenjeno od: Antony. 23.08.2020. u 13:03.
Antony je offline   Reply With Quote