Citiraj:
Autor buljo
Ha nis baci link di si uzeo i na kaj da obratim paznju kad i ak se odlucim na kupnju 
|
Link
U međuvremenu vjerojatno ima još par sellera (Ali/eBay, možda čak i iz EU) koji bi ti mogli to isporučiti, ali svakako im se prije javi i traži potvrdu da ćeš dobiti baš taj panel. I bitno je da dobiješ brackete na koje ljepiš ekran, jer taj ekran nema kukice kroz koje šarafiš ekran u LCD lid.
Kod mene je na kraju ispalo da nije taj panel (N140HCG-GQ2), nego N140HCG-GR2. Fejk naljepnicu sam na prvu popušio, ali pregledom informacija u softveru je na kraju ispalo da nije GQ2. Nije bed jer su razlike vjerojatno zanemarive, a taj GR2 se ioanko ugrađivao u X1Y3, odnosno bio je dio LCD kompleta staklo + ekran. Negdje se navodi da je zapravo 380 nitsa ekran, a Lenovo navodi kao 400 (možda se kroz staklo malo gubi svjetlo u praksi).
Ali opet, veću svjetlinu i color gamut ne mogu fejkati, to odmah na prvu vidiš da je gro bolje od stocka. Kad vidiš pravi, crveni i svijetli Lenovo logo tijekom POST-a, sve će ti bit jasno
-----
Što se tiče same instalacije:
1. obavezno ištekaš punjač i napraviš disable baterije preko BIOS-a
2. nečim špičastim kreneš odljepljivati naljepnicu oko ekrana, najbolje od donjeg vanjskog kuta. Kak napreduješ, nemoj ju samo grubo presavinuti jer će ti ostati oštri pregib. Ljepilo je dosta čvrsto pa prvi put ide malo teže. Drugom rukom štopaj žabice/kopče unutarnjeg međuokvira jer se ne mora skidati.
3. otšarafiš stari ekran, spustiš ga na tipkovnicu, odlijepiš prozirnu naljepnicu i na konektoru imaš polugicu koju treba osloboditi, da možeš izvaditi konektor.
4. Instalacija je vice versa, s razlikom da sad imaš brackete. Prvo njih ušarafi pa centriraj ekran na njima. Nije sve na milimetar pa nemoj ekran gurat do samog desnog ili lijevog ruba bracketa. Kasnije, ak ti popusti ljepilo na naljepnici okvira, možeš nabaviti trakice s ljepilom na obje strane.
Nemoj samo sve sklopit pa onda testirat, nek upali laptop sa ušarafljenim ekranom (moraš uštekat punjač) i onda prođi kroz onaj ugrađeni Lenovo diagnostics/display diagnostics u BIOS-u, za provjeru piksela i ostalog. Ak sve štima, sklapaj do kraja.
Punjač/baterija kasnije mogu ostati uštekani, samo nemoj skidat kabel s konektora ekrana jer ćeš skurit osigurač za backlight ekrana na matičnoj. Kad god LCD kabel skidaš/uštekavaš, napajanja ne smije biti.
Ima tu dosta teksta, ali kad počneš, snać ćeš se i sam
Citiraj:
Autor bertone
Ti si zlo od čovjeka, sad si mi ubacio bubu u glavu da je napokon došlo vrijeme za reparaciju i mod T420, a to će me koštati hebeno 
|
Pričaj, kaj je u planu?