Citiraj:
Autor Pentel33
Kako im je lakse?
Pa jel si upoznat s carinskim postupkom?
Oni ne znaju vrijednost tvog paketa, i na osnovu cega ce naplatiti pdv i carinu??
Znaci, oni bi trebali raspakirat SVAKU posiljku koja dodje u drzavu, provjeriti sta je u njoj i onda tebe traziti racun koliko si to platio.
I onda im ti posaljes racune, pa netko to mora procesuirati pa oni jos naknadno provjeravaju jel cijena realna itd...
Sad uzmi primjer da ti i ja narucimo svaki po 10 paketa neki sitnica koje vrijede 1 dolar.
Koliko ce oni vremena izgubiti na te gluposti? I to samo na dvije osobe.
Nece to moci ici tako i to nije izvedivo kako se misli.
Jedino ako ce biti neka druga metoda za koju jos nisam cuo.
|
Ti polazis (naivno?) od cinjenice da se to njima ne isplati ili sta vec ? Bez brige ako treba zaposlit ce se jos 500 ljudi. Osim toga u par navrata sam im slao racune ali nekoliko puta nisu "priznavali" jer im nije pasala cifra (moj racun na 49.95$ od registrirane USA firme a on gledaju na internetu da to treba kostati 89$ pa su ono zakljucili da to kosta vise/koliko oni zele i placao sam carinu+PDV po njihovoj "tarifi").
Uglanvom jos samo par mjeseci i sve ce nam se samo kazati tj. hoce ili nece biti naplate  . Kamo srece da su novinari ovo izvukl iz dup.ta i da to ne bude.
Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 22.08.2020. u 10:12.
|