View Single Post
Staro 22.08.2020., 10:03   #1633
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Pentel33 Pregled postova
Kako im je lakse?
Pa jel si upoznat s carinskim postupkom?
Oni ne znaju vrijednost tvog paketa, i na osnovu cega ce naplatiti pdv i carinu??
Znaci, oni bi trebali raspakirat SVAKU posiljku koja dodje u drzavu, provjeriti sta je u njoj i onda tebe traziti racun koliko si to platio.
I onda im ti posaljes racune, pa netko to mora procesuirati pa oni jos naknadno provjeravaju jel cijena realna itd...

Sad uzmi primjer da ti i ja narucimo svaki po 10 paketa neki sitnica koje vrijede 1 dolar.
Koliko ce oni vremena izgubiti na te gluposti? I to samo na dvije osobe.

Nece to moci ici tako i to nije izvedivo kako se misli.
Jedino ako ce biti neka druga metoda za koju jos nisam cuo.
Ti polazis (naivno?) od cinjenice da se to njima ne isplati ili sta vec ? Bez brige ako treba zaposlit ce se jos 500 ljudi. Osim toga u par navrata sam im slao racune ali nekoliko puta nisu "priznavali" jer im nije pasala cifra (moj racun na 49.95$ od registrirane USA firme a on gledaju na internetu da to treba kostati 89$ pa su ono zakljucili da to kosta vise/koliko oni zele i placao sam carinu+PDV po njihovoj "tarifi").

Uglanvom jos samo par mjeseci i sve ce nam se samo kazati tj. hoce ili nece biti naplate . Kamo srece da su novinari ovo izvukl iz dup.ta i da to ne bude.

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 22.08.2020. u 10:12.
Lewis je offline   Reply With Quote