Citiraj:
Autor fre@k
pa inace ide izmedu roletne i prozora? osim ako nemas prostora za profil za komarnike onda bi morao ici s vanjske strane. S nutarnje mozes staviti onaj na cicak pa dokle drzi.
|
Ide, ali to ide valjda ako naručuješ odmah prozor s mrežom i roletom. Ovako samo s roletom je profil od rolete stisnut uz prozor i ne možeš sad ispod njega ubacit profil za mrežu.
Problem s unutarnje strane je što prozor kad se zatvori viri vani cca 1 cm od onog profila gdje bi ja zalijepio mrežu tako da bi uvijek kad bi zatvarao prozor gurao mrežu van i vjerojatno bi ju iščupao. Valjda znaš na što mislim. Eventualno zarezati ćoškove mreže i malo ju gurnuti prema van sa svih strana i tako zalijepit. Zato baš i pitam kakve su metode s unutarnje strane.
Citiraj:
Autor xlr
Ove godine sam bacio 300kn u vjetar za mrezice i cicak trake iz Bauhausa. Kako god napravim, ne drzi, pada... Bacio u smece sve skupa.
Na kraju dao 300kn i skrojio drvene profile 13x13mm i nerastezljive pvc mrezice i zalijepio na pvc stolariju na 4-6 tocki s 3M trakom (imao sam mjesta izmedju okvira i rolete). Nadam se da to necu morati tako skoro skidati jer nece biti lako.
Istu stvar sam radio i u proslom stanu, al mislio sam u ovom napraviti to malo ljepse, cicak, mrezice... Nema do drvenih profila
Ako i odes na varijantu elasticnih mrezica, napravi bolji nacin kako ces zalijepiti cicak na stolariju. Probao sam doublesided 3M traku, par doublesided silikonskih traka (za police, heavy duty) - nista mi nije drzali taj jebeni cicak. Jedino nisam probao sikaflexom to uloviti, al to bi moralo drzati. I nemoj elasticne mrezice natezati jer ce ti sve pocupati koliko god ti mislio "ma samo malo sam je nategnuo cisto da se izravna".
|
Postoji li kakva mogućnost da mi malo poslikaš kako si to skrojio s drvenim profilima?
Citiraj:
Autor Pupo
Protip za okvire za mrežice. Probajte s kanalicama umjesto drveta.
Izrežete kuteve da je sve na knap, otvorite kanalice, postavite mrežu, zatvorite kanalice i sve nagurate u prozor. Sve ravno, bez čavlića, a nije ni ružno. Kupi se klasična, neelastična mrežica.
Opcija 2, za manje prozore. Kupite isto neelastičnu mrežicu, odrežete centimetar viška sa svake strane te ju montirate između okvira prozora i samog krila prozora, tako da dok je prozor zatvoren, sam prozor drži mrežicu. Kada je otvoren, mrežica stoji sama. (Ovo ne funkcionira sa zavjesama il drugim objektima koji mogu izbaciti mrežicu van dok je vjetar i sl.)
|
Na kakve kanalice misliš? U opciji 1 misliš da kad otvorim prozor naguram taj okvir unutra, kad zatvaram prozor skinem ili?
Citiraj:
Autor fre@k
sto se tice komarnika, postoji i opcija da nakon sto poljepite cicak na profil, drugi dio cicka stavite na tvrdu mrezicu prosijete/zasijete s masinom za sivanje i onda to drze poprilicno dugo. tko nema masinu moze i rucno u cik cak
To bi ovak otprilike izgledalo

|
Najviše mi je problem kod čička što stan nije moj pa najradije ne bi lijepio čičak izvana po plastičnoj stolariji jer ne znam može li se skinuti nakon više godina.
Kod sebe doma sam zalijepio čičak normalno na stolariju izvana i onda klamericom drugu stranu čička zaklamao za mrežicu. Ovo što sam zalijepio za prozor se više nikako ne može odlijepit, a ovo zaklamano isto drži bez greške.