View Single Post
Staro 20.08.2020., 13:38   #2138
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ove godine sam bacio 300kn u vjetar za mrezice i cicak trake iz Bauhausa. Kako god napravim, ne drzi, pada... Bacio u smece sve skupa.

Na kraju dao 300kn i skrojio drvene profile 13x13mm i nerastezljive pvc mrezice i zalijepio na pvc stolariju na 4-6 tocki s 3M trakom (imao sam mjesta izmedju okvira i rolete). Nadam se da to necu morati tako skoro skidati jer nece biti lako.

Istu stvar sam radio i u proslom stanu, al mislio sam u ovom napraviti to malo ljepse, cicak, mrezice... Nema do drvenih profila

Ako i odes na varijantu elasticnih mrezica, napravi bolji nacin kako ces zalijepiti cicak na stolariju. Probao sam doublesided 3M traku, par doublesided silikonskih traka (za police, heavy duty) - nista mi nije drzali taj jebeni cicak. Jedino nisam probao sikaflexom to uloviti, al to bi moralo drzati. I nemoj elasticne mrezice natezati jer ce ti sve pocupati koliko god ti mislio "ma samo malo sam je nategnuo cisto da se izravna".
Sve isto kod mene. Samo bi nadodao za prvi-put-radim-s-drvom ekipu poput sebe, letvice koje kupite nisu ravne pa ako radite za vrata racunajte da cete tesko dobiti da vam se sve fino slaze s okvirom. Mozda i postoje ravnije letvice, ja sam uzeo bez gledanja jer mi nije palo na pamet provjerit.

Sto se tice prozora, ja sam svoje cicak trake zakucao malim cavlicima u okvir (drvo) po kutevima jer nisam imao kako prakticno ubaciti drveni okivr, a da mogu prozor zatvoriti.

I za kraj, ne skodi ponoviti, ne natezite mrezicu na cicak traku jer ce se poceti odljepljivati i po sredini

Da radim ponovo, probao bi s ovom iz Peveca sto OuttaControl spominje.
hash je offline   Reply With Quote