Tema: Epic Games
View Single Post
Staro 19.08.2020., 09:22   #832
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Mislim da se ljudi fokusiraju na krivu stvar ovdje - nema veze kaj je Epic u pitanju, Fortnite, Apple, kaj god - kakvo god mišljenje imali o tim firmama, kao i njihovim pravim razlozima tužbi, istina je da ako Epic pobijedi da će od toga imati koristi puno veći broj kompanija, većih ali i manjih.

Manji dev timovi i tvrtke će ziher imati više osjetiti jer jednostavno će dobivati više love od svojih aplikacija i servisa.

Apple je ovdje u nezavidnom položaju - Epic ih je prozvao za monopol, a ovi koriste monopolističke poteze kako bi se obranili. Pogotovo sa ovom izjavom da neće dopuštati aplikacije i igre koje koriste Unreal Engine - takav potez je neutemeljen i prilično opasan, i dodaje samo ulje na vatru koja bi mogla Apple speći sam tak.

U Apple-ovom slučaju ni korisnici ni tvrtke nemaju način da izbace svoje proizvode bez prolaska kroz Apple-ov App Store. Kod Androida je mrvu drugačija priča ali opet nemrete reći da Google nema putra na glavi - sama činjenica da na Androidu moraš imati YouTube, GMail, Google Play Music/Video/Books aplikacije samo zato da imaš Play Store je isto prilično mutna voda kaj se tiče korektne tržišne utakmice.

Kada je Microsoft dobio po p.... zbog Internet Explorera to je bio izvrstan znak i trenutak kad se tržište browsera razbuktalo i zbog čega imamo (smo imali?) cijeli spektar browsera koji su napokon imali bolju priliku izboriti se do korisnika.

Danas, kad imamo istu situaciju sa Chromeom na Androidu/Chrome OS-u, te Safarijem na macOS/iOS-u, zašto se ista pravila ne enforce-aju?

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote