View Single Post
Staro 14.08.2020., 16:44   #2843
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Stoji to što pišeš, no mislim da se prelazak na 16c32t kao mainstream seriju neće dogoditi tako brzo kao na hexe i octe, jer je prije toga postojalo jedno desetljeće dominacije quadova, pa je bilo krajnje vrijeme da hexe i octe preuzmu njihovo mjesto.

Mislim da će sad malo i AMD stati na loptu (što ne znači da možda jednog dana neće na AM5 nuditi više od 16c32t), ali neće to baš skoro u mainstream. Nudit će se poboljšane (brže) hexe i octe

U tom slučaju će i AMD i Intel ili netko treći a po mogućnosti i četvrti malo pričekati na moju lovu. Jednostavno ne vidim razlog koji bi me natjerao na 6/12 ili 8/16 CPU jer to nije baš neki veliki skok.

Kada se usklade moje želje i njihove cijene tek ćemo onda nabavljati novi PC koji će imati najmanje 16/32 CPU. Pri tome da uopće ne spominjem ovu sramotu od Intela i prodavanje magle zadnjih ajmo biti skromni 5 do 6 godina.

Što se tiče AMD ako malo stane na loptu, vrlo brzo će proizvođači procesora za pametne telefone uletit na desktop tržište a ovdje će svoje procesore puno lakše hladiti nego u pametnim telefonima, a to znači da će frekvencije ići na gore a time i snaga samih procesora. Mislim da je pred nama zanimljiv period.
sakomako je offline   Reply With Quote