Citiraj:
Autor Mirkopoter
Nikako. Ako ti se ne sviđaju uvjeti VLASNIKA trgovine u kojoj želiš prodavati svoj proizvod onda ga ne trebaš tamo ni prodavati.
Gdje bi PlayStation bio kad bi developeri rekli da žele izdati igru na PlayStation Store-u, ali ne želi plaćati fee PlayStationu.
Ne razumijem. App store. Google play, PlayStation Store.. vođenje i održavanje tih servisa ništa ne košta? Naravno da košta i zašto bi oni dopuštali da netko svoje proizvode besplatno prodaje na njihovim servisima.
|
BluRay pajdo, odes u ducan i kupis CD, nisi prisiljen na nikakv Playstation Store ako ne zelis. Na Apple si prisiljen, na Androidu ima alternativa ipak, ali opet na klimavim nogama...
Citiraj:
Autor sti
Ili još jednostavnija paralela, zamisli da Microsoft dozvoli igranje PC igara na Windowsima samo igrama koje su kupljene preko njihovog store-a.
Čisti antitrust, što je upravo ono što je Epic i očekivao, zato su imali spremnu antitrust tužbu protiv Applea i pokrenuli je minutu nakon što je Fortnite uklonjen.
|
Da zamisli da Microsoft zabrani steam, epic, gog, uplay i ostale na windowsima? Sto bi onda rekao na Microsoft? To je sve ok imaju pravo? Ja mislim da bi prvi diga buku kako to oni mogu sada ovdje.
Citiraj:
Autor Pentel33
A tko želi išta prodavati besplatno?
Tu već itekako ima temelja za tužbu pogotovo zato što je mnogim firmama dozvoljeno direktno plaćanje njima, znači dvostruki kriteriji.
|
Upravo tako imam neke aplikacije sa custom paymentom koji prolazi sve validacije Applea i Googlea, samo sta je zarada na njima toliko minimalna da se korporacije niti ne zele ogrebati.