Ja imam stare informacije, od studenta, ali mislim da se nije mnogo promijenilo.
Ako si stranac, tek doselio, možeš voziti sa svojom vozačkom do max godine dana. I treba dozvola imati prijevod na engleski, što god to značilo.
Da bi dobio njihovu dozvolu moraš 185 dana biti rezident. Košta i ona neke novce. A bez nje se ne isplati kupovati auto, jer i dozvola utječe na cijenu osiguranja.
Parking je rijetko džaba. Ako imaš svoj parking, rentaš ga za X00 funti godišnje. Ako parkiraš na javnom mjestu kad ideš na posao, u centrima gradova lako te i taj parking izađe X000 funti godišnje.
Imaš osiguranje od odgovornosti, pa taj road tax, obavezni servis, ne bi bilo loše ni da kupiš kakvo osiguranje od kvara na autu ili članstvo u nekom klubu da te eventualna šlepa i servis ne pokopaju.
Uglavnom, nećeš kupit auto dok ne odeš tamo. Jedino vidi što moraš od nas ponijeti da tamo možeš dokazati da si vozač X godina i da nisi imao nikakve nesreće. To bi ti značilo puno kod osiguranja.
Svi misle da je kod nas skupo imati auto.

Kod njih su auti jeftini na oglasnik zato što su toliko skupi za posjedovanje da ih se valja brzo riješiti ako ti ne trebaju