View Single Post
Staro 11.08.2020., 10:01   #4819
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
Ahh, nema hard feelingsa, znam da me se cesto shvati krivo jer pitam i pisem ono sto nebi trebao. Kad neznam pitam, pa cak kad ponekad i znam nesto ipak pitam da provjerim. Da samo znas koliko puta sam natipkao post i onda sam ga jednostavno obrisao.
Dobro je da pišeš jer ti onda kolege mogu pomoći. Isto tako ti je već nebrojeno puta bilo spomenuto da ne zalijevaš kartice nikakvim alkoholima ili sredstvima za čišćenje, ali svejedno nisi poslušao.

Savjet svih je da staneš na loptu - elektronika se neće magično popraviti ak ju počistiš alkoholom.

Možeš si samo napraviti još veću štetu, po svemu sudeći već si taj prag prešao - tekućina se lako zavuče pod čip među BGA kuglice kod većine čipova te se tako zavučena tekućina neće lako posušiti fenom ili koječime.
Ako si zalijevao grafičku bez skidanja hladnjaka, termalne pločice na memoriji, termalna pasta, sve ti je sad potopljeno alkoholom, rastaviti, počistiti s malo alkohola na vati/štapići za uši/blazinice i polako da još ne zapneš vatom na SMD komponentama, pa ih počupaš.

Bez reballinga čipova će svako rješenje biti kratkog vijeka, zagrijavanje je samo privremeno rješenje, ako uopće riješi problem na prvom mjestu.