Ti si od onoga kaj sam napisao pročitao ono kaj tebi paše,ono kaj je realno nisi pročitao ...
Nisam rekao da si u 2 mjeseca isplatiš,rekao sam da je tako bilo bi idealno i tebi i meni i svima koji se igramo s time bilo rudarenjem,bilo na burzi ...
Btw. Ovaj rig koji si našao je malo preskup za to kaj daje ...
3.5k dolara je cca. 23-24k kn, a za to kupiš novu opremu kod nas sa garancijom ...
ETH - Ethereum ... 120 MH/s - 120 Mega Hasha u sekundi ...
Relativno malo,ja sam na 1GH/s i imam svaki dan cca 33 dolara,još kad odbijem struju ...
Opet ću se vratiti na pitanje,koje sam ti gore postavio, koliko bi bio spreman uložiti i koliko možeš bez te love ...
Recimo da rig sa 6x5700 koji košta cca. 23-24k kn (ko i onaj na ebaju) rudari cca preko 300 MH/s,a njegov ROI (Rok Isplate) je cca 250 dana ...
To govorim sa trenutnim cijenama,ako poraste duplo,i vrijeme se skraćuje za duplo ...
Opet velim imaš i vrijednost robe koju moraš uračunati da si dao,ali i da možeš prodati ...
Ajd da velimo onda ovak sa 300MH/s imaš cca 10 dolara dnevno,što znači mjesečno 300 dolara (recimo 2000kn) odbij 500 na struju (bilo bi nekaj manje),znači ostaje ti 1500kn,sad 250 dana je (recimo) 7 mjeseci ...
Znači 7x1500=10500 zarade + oprema koja ti je ostala (računaš da bi mogao dobiti 14000kn) znači da si na nuli ...
Sve je to po sadašnjim cijenama,ako naraste,što se svi nadamo,imamo bržu/bolju zaradu ...