imao sam curaprox sve vrste i elektricne vise njih
koristio sam intradentalne cetkice, razne konce i tri vrste tusa...sve sam prosao od tih proizvoda za zdravlje zubi
rezime- budi realan sa sobom - ako imas losu higijenu i osjetljive desni koje lako krvare, uzmi curaporx ultra soft i bilo kakav tus za pocetak, preporuka su ovi bezicni, ako ne putujete moze i ovi na zicu, samo ne onaj airfloss od sonicarea- ne za pocetak. Vodicu za usta elmax prifessional (gusti zeleni) ili od curaproxa neki (dosta skuplje) za pocetak.
zubni konci i intradentalne cetkice nisu za “pocetnike” i samo cete se raskrvariti i ubit u pojam a necete nista postic jer vam je tehnika vjerojatno nikakva. Tusevi oprostavaju losu tehniku. I dalje cete krvarit prvih tjedan-dva ali si necete unistiti desni.
Ako imate zdrave desni - elektricna cetkica je majka, sve su dobre i najjeftinija ce biti efikasnija od najbolje “rucne”.
Koristio sam od oral-b jednu i nekoliko od philipsa, oralb i philips funkcioniraju na drugacijem principu, tu sad ovisi koje su vam preference - meni osobno philips sonicare bolji i subjektivno imam osjecaj da bolje cisti. Koji model - bilo koji, doslovce uzmi najjeftiniji i najjednostavniji. Imao sam neku od 1200kn (diamond nesto) sa miljon funkcija koje sam koristio jednom i nikad vise. Ispala mi iz ruke i od tad ne radi. Sada imam neku Sonicare od ~350kn (amazon), ima jedan gumb (on/off) i funkcionira i cisti jednako dobro, prima glave od svih sonicare modela afaik. Uzmite najjeftiniju.
Tus za zube - preporucam bezicne od panasonica, svi modeli su manje vise isti ali bitno je kakvu bateriju imaju unutra - obavezno uzet sa Lithium baterijom zbog manjeg pada snage pri kraju istrosenosti baterije i puuuno brzeg punjenja. Imate na amazonu razne kopije panasonicovih tuseva sa lipo baterijama po dosta nizim cijenama, nisam ih nikad kupio al to mi je sljedece na redu. Svaki tus do sada mi je trajao max 1,5 godinu, to je potrosna roba.
Mozete i airfloss od sonicarea uzet, al ne kao prvu opciju imho, nije to to i ne cisti tako dobro kao continuous flow klasicnih tuseva.
Vodica za usta - Listerin izbjegavat ko vraga, ne znam kako je to uopce opcija na trzistu, toliko sranja moze zrokovati.. Osobno koristim od elmexa narandzasti klasiku, nije agresivna i ne uzrokuje flekanje zubiju.