silver, informiraj se nezavisno na koji način funkcionira PCR "test" i što znači "covid slučaj". Mislim da će ti se malo promijeniti perspektiva
D0X, poanta toga što sam kazao, tj. htio kazati, je da a) prodavačica ne vjeruje u tu masku jer da vjeruje u nju (odnosno u ugrozu) ne bi ju nosila ispod nosa nego bi ju ljepljivom trakom zalijepila za glavu i b) da ne želi, iz nekog čudnog razloga, kazati odriješito kako ne smiješ ući u trgovinu bez maske. Vjerujem da objašnjenje b počiva na unutarnjem konfliktu.
Uostalom, ukoliko je ozlojađena nošenjem maske, onda sam joj ja trebao poslužiti kao inspiracija a ne kao ispušni ventil. Iako ne kažem da je bila neugodna, niti sam ja uopće htio ulaziti u bilo kakvu raspravu. Jedan od mehanizama lišavanje odgovornosti, naročito moralne, je izjava "ja samo radim svoj posao".
Mislim da bi jedna aplikacija svakako pojednostavila stvari. Ne treba ni prodavačica, ni zaštitar. Na ulazu u trgovinu montiraš ona okretna dupla vrata. Ako ne staviš neki uređaj koji kaže da si OK, ne ulaziš unutra i gotovo. Najveća mana u cijeloj ovoj priči je ljudski faktor, treba ga eliminirat