Citiraj:
Autor Pentel33
To opet nema veze s ovom aplikacijom i takva neka nova aplikacija koja bi citala tvoj zdravstveni karton i na osnovu toga ti ogranicavala slobodu kretanja duboko zadire u ustavna prava.
Kad bi se jednog dana takav scenariji i dogodio, tad bi sve teorije zavjere dosle na svoje jer je to u rangu cipiranja i potpunog nadzora ljudi.
|
Bitno je odškrinuti vrata novom normalnom i promatrati kako se ljudi adaptiraju. Ja očito ne znam što će se dogoditi u budućnosti pa neću niti ovdje mlatiti praznu slamu, ali dovoljno "stručnjaka" je već govorilo o tome kamo vjerojatno idemo; certifikati (ili aplikacije, "čipovi", svejedno) koji će sadržavati informacije o našem "zdravlju" (bolje rečeno, tretmanima na koje smo pristali) i na temelju čega će se suditi o tome na što imamo pravo. Vrli znanstvenih Lauc je govorio o tome, medicinski ekspert Gates je govorio o tome, ako seru oni, serem i ja.
Citiraj:
Autor Pentel33
Pa velike kompanije i postavljaju vlast i kroje zakone prema sebi, nije to nista novo.
|
Pa nije ništa novo, istina. Ali je li opće poznato i očito? Mislim da nije, jer previše ljudi pogledom prelazi preko poznatih stvari i uopće ne razmišlja o njima. Ako se slažemo oko ovoga, onda se pretpostavljam slažemo i oko toga da je sprega vlasti i kompanija fašizam.
Mene osobno ne muči previše niti aplikacija, niti maska, niti cjepivo. To voli, neka izvoli. Problem je u tome što se ne dopušta nikome da ima svoje mišljenje i da za isto preuzme odgovornost a sve pod krinkom brige za kolektiv koji bi pojedinac "mogao" ugroziti.
Bojim se da je cijela ova situacija poslužila da validira stav svih onih koji odbijaju osobnu odgovornost za vlastita životna sranja. Nisam ja kriv za svoje loše zdravlje zato što se loše hranim, ločem, pušim, koristim previše lijekova, ne krećem se, ne izlažem se suncu i svježem zraku; nego su krivi baš oni koji maske ne nose. A bogati.
Uđoh jučer u manju lokalnu trgovinu u kojoj je bilo dosta više ljudi nego inače. Velika vrućina je vani a unutra roka klima, pa se valjda nikome ne žuri. Prodavačica, koja nosi masku ispod nosa, mi govori kako se maske trebaju nositi. Ja pitam, dakle bez maske ne smijem unutra. Ona ponavlja kako se maske trebaju nositi. Ja ponavljam pitanje, i opet dobivam isti "odgovor". Zašto jednostavno ne kaže "da, ne smiješ bez maske unutra"?
Naravno da se nisam ima namjeru prepirati niti ulaziti u bilo kakvu raspravu i samo sam otišao. Trebalo bi, bilo bi dobro, moglo bi; ako će se na takvim temeljima graditi budućnost onda stvarno mislim da razuman čovjek u takvom sustavu nema što tražiti.
Mislim da kao naznaka toga kamo idemo može poslužiti i recentna čistka u medijskom prostoru kojom se guše neki glasovi disidenata.