View Single Post
Staro 30.07.2020., 12:56   #77
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Franf Pregled postova
Kako to misliš moramo instalirati?
A šta s onima koji ne nose okolo smartphone? Ili ga uopće ne posjeduju?
Ili imaju predpotopni winphone ko moja mama na kojem više niti trgovina ne radi a kamoli neka aplikacija...
Oće europa pokupovati telefone svim penzionerima?
E to mene najvise zanima. ili je ovo berosu izletjelu iz usta onak bezveze, nadam se ili pak oni stvarno razgovaraju sa nekim strucnjacima koji bi to mogli nekako progurat na nase telefone bez nase volje. Valjda ce tko ima telefon imat i tu aplikaciju, recimo ko sto telefon dodje sa Google Play Store.

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
@dada-as , nauci se razluciti sarkazam od osobne razine eventualnog vrijedjanja.
Ma ne vredjaju mene tvoje negativne poruke usmjerene meni, ali zbog toga bi mogli lockat topic prije nego ova aplikacija postane obvezna, ako postane, a onda bi tek poceli ljudi pisat u ovaj topic.

Citiraj:
Autor GoGzS Pregled postova
@dada-as
Ja te ne mogu pratit. S jedne strane te strah da ako EU kaze da je obvezna, da je game over. A s druge strane zelis da aplikacija prikuplja jos vise podataka nego sad prikuplja. I onda jos "slazemo se da app ne valja". Tko se to tocno slozio?
Nije mene kao prvo nicega strah, ako EU donese da je obvezna meni to nista ne znaci, ali ako EU to kaze onda cemo tesko se vratiti da vise nebude obvezna, to sam htio reci. I kao sto su vec neki naslutili onda ta obvezna aplikacija bi mogla dobiti razno razne upgrejdove za druge svrhe nevezane za koronu. A ako to nasi sami donesu da je obavezna, to lako nas ustavni sud, novinari ili cak EU opovrgne. To sam htio reci.

A meni bi osobno pasala karta o kretanju zarazenih da kad idem u ducan da idem u onaj koji nije imao zarazenog. i sad opet se vrtimo u krug, i odmah kazem da vidim da je u tome veliki problem gdje se takva informacija moze zloupotrijebit. Ali ako bi se zloupotreba toga svela na nulu, onda bi i ti ducani pazili koga primaju u ducan, radnici bi imali masku na licu a ne ispod brade i nitko ziv u ducanu nebi setao bez maske. Cisto da ne dodju na tu crvenu listu gdje bi ih onda ljudi u sljedeca 14 dana izbjegavali, odnosno komotno bi ga mogli zatvoriti.

i opet kazem da vidim u svemu tome probleme i najvise je dobro da ta korona je strasna ko sto kaze kolega gore, ali da je to ebola vjeruj mi aplikacija bi vec bila na nasim mobitelima i ducani bi se masovno zatvarali i definitivno bi postojala karta sa kretanjem zarazenih, cak vjerujem da bi je svaki sat vremena pokazivali na TV jednostavno da ljudi neidu tamo i da ne sire dalje ebolu.