View Single Post
Staro 29.07.2020., 10:11   #35
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Da to su problemi te aplikacije. A cuj, ipak je ovo ministarstvo izdalo pa mozda tok youtubera lupe po novcaniku, a ni zatvorska kazna mu nebi skodila, pa nek onda sljedeci to napravi.

A sto se tice ovih problema sa da uhvatis zarazenog jer si projurio autom ili biciklom pokraj njega, vidim neki kolega je gore napisao ako sam dobro procitao izmedju redaka, da tvoj mob mora biti u blizini njegovog 15 minuta. Tak da se taj dio mozda moze rijesiti tako.

Ja bih molio da politiku i kakav je korona virus ostavite za off topic, ovo je topic o aplikaciji. Kao sto ima sto ljudi sto cudi tako ima i sto pogleda na korona virus, nekom je to opasnonst, nekom nije, netko nosi masku, a netko ko gospodin iz price prije ima krvnu grupu 0.

No ako sjednes i malo razmislis dali bi htio znati da si bio u blizini zarazene osobe 15 minuta?
Ne da se siri panika, nego opet se moramo vratiti na osobni pogled korona virusa. Ali to se lako rijesi postavljanjem pitanja:
Dali ti je svejedno ako ti se obitelj zarazi? Dijete, majka, otac?
Ako je odgovor da onda netrebas aplikaciju. Ako je odgovor ne onda mislim da ta aplikacija moze pomoci u nekim situacijama. naprimjer, u mojoj zupaniji nema zarazenih pa predpostavljam da ni aplikacija nema neku svrhu osim ako ne putujes van nje. Nedavno sam bio na moru, kako tamo ima dosta zarazenih ova aplikacija bi mi mozda rekla da sam bio u blizini zarazenog 15 minuta. meni netreba epidemiolog, Capak ili stozer da mi kaze sto da radim jer moj odgovor na boldano pitanje u postu je ne i ja znam sto trebam raditi, ukratko kloniti se 14 dana ljudi, bezobzira dali sam bio zarazen ili ne. E sad netko tko radi s ljudima mozda ce trebat potvrdu od epidemiologa da si pravda izostanak s posla, a mozda te taj isti epidemiolog vrati na posao zakljucivcsi da nisi rizik. Vjerujem da epidemiolog zna vise nego laik.

EDIT:
A sto se tice neke bolje aplikacije, mislim da bi puno koristilo ako bi ta aplikacija ili neka druga ipak nam dala nekakvu mapu kud su se zarazeni kretali. Ovako kako razmisljam samo s jedne strane to mi zvuci korisno, nevidim neke probleme toga, ako tko vidi nek napise. Tipa kad vec epidemiolog zbraja kontakte i kretanja zarazenog unutar zadnjih 14 dana, lijepo nek zapise sve, a onda zaposle nekog indijca kao virtual assistanta i nek ubacuje te podatke u bazu koja bi onda printala na mapi kud su se zarazene osobe kretale. Eto ja bi, a vjerujem i mnogi izbjegavali ta podrucja ako bas stvarno enbi morao ici u njih. Vec mozemo naslutiti koja bi mjesta mogla biti crvena, bolnice, ducani, bircevi... Eto pa kad ima masu ducana i birceva da bas ne ides u taj. No evo kak sam sad to napisao to bi se dalo i zloupotrijebit, pa se opet sve svodi na postenost ljudi i sustava.

Zadnje izmijenjeno od: dada-as. 29.07.2020. u 10:16.
dada-as je offline