View Single Post
Staro 25.07.2020., 16:42   #3641
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Pa da, ono kaj Intel najviše ističe otkad postoje.

Gle, ovisi o firmi, ugovorima, dogovorima, pregovorima, rođacima i ko zna čemu sve još kad smo mi u pitanju, jer Intel se ionak kupuje bez da se uopće zna trenutno stanje, a većina je toliko uljuljana da se automatizmom kupuje samo Intel.

Opet s druge strane, nama u firmi jedan dual-socket EPYC sustav uredno zamijeni cijeli ormar Intel opreme, za manje nofci i s tak jasno manjom potrošnjom, grijanjem i ostalim veseljem, a žvače VM-ove ko da nema sutra.

I opet - tak me zaboli, jer nisu moji nofci ni firme, ali Intel sam priznaje da nema ništa, a mi samo komentiramo situaciju.

Radimo sa firmama s cijele kugle, i svagdje je isto. AMD se pojavi tu i tamo za sada. Neznam kakva je situacija s Amazonom, Azurom, Oracleom i ostalim cloud provajderima. Baš me zanima što imaju i koliko.
Nemojmo zaboraviti poziciju Intela kada se pojavio AMD64. Slična je situacija bila pa su preživjeli oboje, i Intel se vratio s Core2Duom.
Mogu tu povući paralelu i s ATI-nVidia u vrijeme dok su 9700Pro žarile i palile, a nvidia je kupila mrvice dok nije izašla 6800 i okrenula tržište naopako.
Svi su preživjeli, jedni bez drugih nemogu. Kako god bilo, opet kažem, nikad nije bilo bolje vrijeme za end usera u pogledu performanse/uloženo.