Citiraj:

Autor  Mladenxy

Niš...čekamo izvješće za tri mjeseca pa možemo opet ispočetka    Dočekati će mo malo pomalo i taj dan da inet propadne, a AMD zarađuje rekordne milijarde ako budemo živi i zdravi.
 https://www.youtube.com/watch?v=EIPggCgYK38 

| 

Miješaju se kruške i jabuke. Jedini o tehničkim problemima i karakteristikama cpu, a drugi o zaradi (koja nije generirana samo iz tog segmenta)... Ako AMD nije propao, bez ikakvog novca i proizvoda, intel neće nikada. Takve firme nikad neće propasti, glupo je to uopće spominjati...
Kakve koristi imaš ti ili ja od intelove zarade? Nikakve (ako nisi dioničar). Ali tehničke karakteristike i cijene cpu nas se već potencijalno tiču (potencijalni kupci). Tako da mi je malo blesavo to kontriranje sa zaradom kad se piše o tehničkim stvarima. Ono kao neće propast... normalno da neće
Kad smo već kod toga intel kod cpu-a najviše love mlati na serverima. A tu još najviše zaostaju - znači Epyc ne mogu pratiti po broju jezgri (ni blizu), znači multicoreu, čak niti singlecore nemaju bolji, niti potrošnju, niti upgrade path, niti I/O opcije, singlesocket opcije, dual socket opcije, skoro ništa...
Ali imaju ugovore s kojima su ovi vjerojatno zarobljeni, AMD tu sporo grabi marketshare. Negdje sam pročitao da je AMD nekad imao 18% servera, Epyc nije ni blizu tome, a nikad nisu imali toliko superiorniji proizvod...