View Single Post
Staro 23.07.2020., 11:12   #17
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Meni Pi ne služi za puno toga drugog od kućne igračke za multimediju i linux micro server i u tom pogledu odrađuje posao dobro, no ne sviđa mi se što je uvijek negdje na limitu po pitanju performansi, sama veličina sa nelogičnim rasporedom portova na sve strane mi je nezgrapna i izgleda ružno kada spojim na njega sve što mi treba. Nije ni četvorka zvijer za tu cijenu po kojj se prodaje + dodatna oprema koja ti je potrebna, a tu treba računati cijenu za kvalitetno napajanje + disk i topla preporuka za hlađenje. Potrošnja struje je debelo na njegovoj strani. Kada se sve zbroji i oduzme ono što mi se jako sviđa je velika podrška zajednice i 100% linux support, pa sam samim time i dalje zainteresiran za Pi hardver, ali sve više i više razmišljam o zasebnom lijepom mini kućištu sa nekim Intel/AMD procesorom niske potrošnje, SSD-om i svim potrebnim portovima stavljenim isključivo sa stražnje strane osim naravno USB-a i priključka za sluške s prednje. Na znam, možda mi je Pi jednostavno malo i dosadio nakon korištenja više modela još od 2015. godine